Özel Haber

Rus siyaset bilimci Starikov: Erbil saldırısı, Rusya ile yakınlaşan Türkiye'ye gözdağı vermek için yapıldı!

Irak’ın Erbil şehrinde Türkiye Başkonsolosluk görevlisinin şehit edildiği saldırının Rusya ile ilişkileri yakınlaşan Türkiye’ye gözdağı vermek amacıyla gerçekleştirildiği kaydedildi

Rus siyaset bilimci Starikov: Erbil saldırısı, Rusya ile yakınlaşan Türkiye'ye gözdağı vermek için yapıldı!
20-07-2019 00:58

MOSKOVA - ÖZEL

Rus siyasetbilimci Nikolay Starikov, IKBY, Erbil'deki bir restoranda Türkiye Başkonsolosluk görevlisinin şehit edildiği saldırının planlanmış bir terör saldırısı olduğuna dikkat çekerek, "Burada amaç Rusya ile yakınlaşan Türkiye'ye gözdağı vermek" dedi.

Moskova’da dikGAZETE'ye özel konuşan ünlü Rus uzman, Batılı güçlerin bu gibi terör saldırılarıyla bazı ülkelere baskı uygulamaya çalıştığını iddia etti. 

Starikov, "15 Temmuz da bir terör saldırısı niteliğinde. Bu başarısız darbe girişiminin arkasında ABD var. Zaten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kendisi bunu söylüyor. Şimdi de Erbil'deki terör saldırısı. Amaç, Rusya ile yakınlaşan Türkiye yakınlaşmasına gözdağı vermek ve baskı uygulamak. Üstelik saldırının, Rus S-400'lerin Türkiye'ye gönderildiği tarihe denk gelmesi de her şeyi açıklıyor" iddiasında bulundu.

TÜRK-RUS İŞBİRLİĞİNDEN RAHATSIZ OLAN WASHINGTON, HER TÜRLÜ BASKIYI UYGULUYOR!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de hidrokarbon faaliyetleriyle ilgili aldığı yaptırım kararlarına da değinen Rus uzman Starikov sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kıbrıs sorunu özellikle 1974 yılından bu yana devam ediyor. Türkiye, Kuzey Kıbrıs'ta Türkleri korumak için oraya askeri çıkarma yaptı. 

Bugün Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) tanıyor. Artı bildiğim kadarıyla Türkiye'nin bölgedeki doğal kaynaklarla ilgili faaliyetleri de yeni bir olay değil. 

Peki, AB şimdi neden Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulamaya karar verdi? Çünkü Washington istedi. Türk-Rus işbirliğinden rahatsız olan Washington, Ankara'ya baskı uygulayabilmek için her türlü yolu deniyor."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER