En Son Yazılar

Rus senatör Puşkov: Erdoğan dünya politikasının yıldızlarından

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptıklarına dikkat çeken Rus senatör Puşkov, Erdoğan'ın dünya politikasının yıldızlarından biri olduğunu söyledi, Senatör Puşkov’un söylediklerine başka Rus uzmanlar da farklı açılımlar getirdi

Rus senatör Puşkov: Erdoğan dünya politikasının yıldızlarından
03-01-2020 07:46

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyon Konseyi (Senato) Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya politikasının yıldızlarından biri olduğunu kaydetti.

Rus ulusal televizyon kanalı TV Tsentr'de konuşan senatör Puşkov, Erdoğan'ın son yıllarda dünya politkası arenasında önemli bir politkacı olduğunu belirtti.

Rus senatör Puşkov, şunları ifade etti:

"Erdoğan, Washington'un baskılarına rağmen Rusya'dan S-400 füze sistemi alıyor. Erdoğan Libya'ya Türk askerlerini göndermeye hazılanıyor.

Erdoğan ABD için önemli olan İncirlik üssünü kapatmakla onları tehdit ediyor. Erdoğan Soçi'de Suriye'nin geleceği konusunda Rusya ve İran liderleriyle görüşmeler yapıyor.

Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde silahlı Kürt gruplarına karşı askeri operasyon başlatıyor… Tüm bunları yapan Erdoğan... Abartmadan söylemek lazım; Erdoğan günümüzün dünya politikası yıldızlarından biri."

Rus televizyonuna konuşan Rus siyasi uzmanlar da Erdoğan'ın isminin son yıllarda dünya basının sayfalarında yeraldığına dikkat çekti.

AKILLI, İŞİNİ BİLEN, KİTLELERİ ANLAYAN LİDER...

Programda Batı'nın politikaları yüzünden Erdoğan'ın yüzünü Rusya'ya çevirdiğine de işaret edildi.

Televizyona konuşan Rus uzmanlar, Erdoğan'ın “Akıllı, işini bilen, kitleleri anlayan" bir lider olduğunu ifade etti.

Programda Erdoğan'ın siyasi mücadelesi ve hayatı da anlatılırken, son zamanlarda Rus-Türk ilişkilerinin tüm alanlarda arttığı da kaydedildi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER