Özel Haber

Rus senatör Puşkov'dan Prof. M. Hakkı Caşın'ın "Rusya ile yine savaşırız" sözlerine cevap: Taraflar savaştan yana değil!

Rus senatör Puşkov, katıldığı bir TV programında Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Prof. Mesut Hakkı Caşın'ın "Rusya ile yine savaşırız” sözlerini hatırlattı ve "Taraflar savaştan yana değil” dedi

Rus senatör Puşkov'dan Prof. M. Hakkı Caşın'ın "Rusya ile yine savaşırız" sözlerine cevap: Taraflar savaştan yana değil!
01-03-2020 08:08

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyon Konseyi (Senato) Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın tarafından dile getirilen, "Rusya ile geçmişte 16 kez savaştık ve tekrar savaşacağız" sözlerine tepki göstererek, "Moskova ve Ankara savaştan yana değil" dedi.

Rus ulusal TV Tsentr televizyonunda Suriye'nin İdlip bölgesi ile ilgili yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Rus senatör Puşkov, Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın’ı, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı" olarak tanıtarak, "Erdoğan'ın danışmanı, Türkiye'nin Rusya ile mücadeleye hazır olduğunu açıkladı. Onun dediklerine göre, Türkiye 16 kere Rusya ile savaştı ve savaşmaya yine hazır" şeklinde anlattı.

Bunun söylemden başka bir şey olmadığını söyleyen Rus senatör Puşkov, "Ama bu tür söylemler, bazen askeri ihtilafa yolaçabilir. Fakat Moskova ve Ankara savaştan yana değil. Önümüzdeki hafta, Erdoğan ve Putin arasında görüşme yapılacak. Ki bu görüşmede İdlip ile ilgili durum masaya yatırılacak" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER