Özel Haber

Rus senatör Puşkov'dan Avrupa'ya: Kimin yanındasın, ABD'nin her zaman altında mı yoksa Rusya'ya karşı mı?

Rus Senatör Puşkov, Batı’ya seslenerek "Karar ver artık: ABD'nin her zaman altında mı yoksa Rusya'ya mı karşısın?” diyerek Batı’ya seslendi

Rus senatör Puşkov'dan Avrupa'ya: Kimin yanındasın, ABD'nin her zaman altında mı yoksa Rusya'ya karşı mı?
21-11-2019 03:49

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyon Konseyi (Senato) Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Batı'ya seslenerek, "Karar ver artık: ABD'nin her zaman altında mı yoksa Rusya'ya mı karşısın?" diye sordu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u ikna edemeyeceğine işaret eden Rus senatör, sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

Stoltenberg, Macron'u ikna etmeyecek. İttifaktaki (NATO) koordinasyonun zayıf olduğu bariz şekilde ortada. Türkiye buna bir örnek. ABD’nin Avrupa’dan ayrılması, ve bencillikleri gittikçe belirginleşiyor. Ancak NATO yalnızca Moskova ile olan düşmanlığını artırıyor.

Macron soruyu doğru bir şekilde ortaya koyuyor: Avrupa'nın her zaman ABD'nin altında mı yoksa Rusya'ya karşı mı olacağına karar verme zamanı geldi.”

Geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti” demiş ve Avrupa ülkelerinin NATO'yu savunmak için artık ABD'ye güvenemeyeceğini kaydetmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER