Özel Haber

Rus senatör Puşkov: Çavuşoğlu ile çok güzel bir görüşme gerçekleştirdik

Rus senatör Puşkov ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu arasında geçen karşılıklı memnuniyet ifadelerine bir yenisi daha eklendi

Rus senatör Puşkov: Çavuşoğlu ile çok güzel bir görüşme gerçekleştirdik
10-08-2019 04:48

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme hakkında duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Rus basınına konuşan senatör Puşkov, yabancı politikacılar ile yaptığı görüşmeleri anlattı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile yaptığı son görüşmeyi de hatırlatan Puşkov, "Türkiye Dışişleri Bakanı ile çok güzel bir görüşme gerçekleştirdik" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da daha önce, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere 2017 yılında gittiği Münih’te, Puşkov ile bir araya gelmişti. Çavuşoğlu konuyla ilgili sosyal hesabından şu açıklamayı yapmıştı; "Rusya Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov ile Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendirdik"

Rus senatör ise daha önce, Çavuşoğlu'nun Rusya ile ilgili bir açıklamasını sosyal medya hesabında değerlendirerek, "Türkiye Dışişleri Bakanı 'Ankara AB'nin ardından Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulamayacak' dedi. Türkiye Atlantik disiplinine uymayan tek NATO ülkesi" ifadelerini kullanmıştı.

Çavuşoğlu daha önce Sputnik'e yaptığı açıklamada Puşkov ile şahsi dostluğunu şöyle anlatmıştı: 

"Rusya Senatosu tarafından şeref madalyası alan ilk yabancıydım ben. Valentina Matviyenko bana sundu. O ve bazı Rus milletvekilleri ile şahsi dostluğumuz oldu. Leonid Slutski, Aleksey Puşkov, Sergey Narışkin, Dmitriy Rogozin, Konstantin Kosaçev, Mihail Margelov ve başkaları. “

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER