Özel Haber

Rus Senatör Kosaçyov: Ermenistan'ın işi çok zor!

Moskova’dan “Ermenistan'ın işi çok zor” ifadesi; Rus Senatör Kosaçyov, Ermenistan'ın Batı ile ilişkilerini değerlendirirken bu ifadeyi kullandı

Rus Senatör Kosaçyov: Ermenistan'ın işi çok zor!
19-01-2024 21:14

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın dış politika konusundaki önde gelen yetkililerinden Senatör Konstantin Kosaçyov, Ermenistan'ın Batı ile ilişkilerini değerlendirirken, "Ermenistan'ın işi çok zor" dedi.

Basına konuşan Rus parlamentosu üst kanadı Federasyonu Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Kosaçyov, Rusya'nın bir dizi Sovyet sonrası ülkeyle ilişkilerinin 2024 yılında nasıl gelişeceği öngörüsünde bulundu. 

Ermenistan-Rusya ilişkilerine de değinen Rus senatör, şunları ifade etti:

"Ermenistan ile dinamikler açıkça olumsuz. Her şey çıplak gözle görülebilir. Ermenistan'ın mevcut liderliği ülkeyi Rusya'dan mümkün olduğu kadar uzaklaştırmaya çalışıyor.. Ama bana öyle geliyor ki bu, komşularımızın hayatlarında hala geçici bir komplo, çünkü Rusya ile normal iyi komşuluk ilişkileri olmadan... En hafif deyimle Ermenistan için çok zor olacak. Ermenistan'ın yeni Batılı dostları tarafından destekleneceği yönündeki umutlar... Bana çok yanıltıcı geliyor”.

Rus senatöre göre, Azerbaycan ve Orta Asya devletleriyle ilişkilerde durum daha istikrarlı, bu büyük ölçüde Rus dış politikasının etkinliğine bağlı olacak.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER