Özel Haber

Rus savcılık, "Türkiye'den gelen kadında koronavirüs tespit edildi" haberlerine inceleme başlattı

Rusya'da savcılık, "Türkiye'den gelen kadında koronavirüs tespit edildi” şeklindeki haberler için inceleme başlattığını açıkladı

Rus savcılık, "Türkiye'den gelen kadında koronavirüs tespit edildi" haberlerine inceleme başlattı
22-05-2020 22:09

MOSKOVA

Rusya Soruşturma Komisyonu, Saratov Bölge Dairesi, "Türkiye'den gelen kadında koronavirüs vakası tespit edildi” şeklinde basında çıkan haberlere "yalan haberler" gerekçesiyle inceleme başlatıldı.

Rusya Soruşturma Komisyonu Saratov bölge basın bürosundan edinilen bilgikere göre, bölgenin Balaşov kentinde oturan kadının Mart ayında ailesiyle birlikte Türkiye'de bulunduğu kaydedildi. 

Açıklamalara göre, Nisan ayının başlarında basında söz konusu şahısta "koronavrüs vakası tespit edildi" yönünde haberler çıkmaya ve bu gelişmenin de "Balaşov kentinde ilk vaka" diye değerlendirmeler yapılmaya başladı.

Soruşturma Komisyonu Saratov bölge basın bürosu yetkilisi, "Okuyucular internette bu haberi yorumlarayark tartışmaya başladılar. Kullanıcılardan biri yurtdışında tatil yapan kadının adını ve adresini de yazdı. Aslında, yapılan tıbbi muayene sonucunda ailenin hiçbir üyesinde koronovirüs enfeksiyonu tespit edilmedi" bilgisini verdi.

Haberlerin yalan olduğunu kaydeden savcılık olayla ilgili soruşturma açılabileceğine de işaret etti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER