Özel Haber

Rus S7 Havayolları sahibi Filev: Uluslararası hava taşımacılığı 1 yıl sonra başlar

Rus S7 Havayolları sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Filev, Koronavirüs sonrası Uluslararası hava taşımacılığının toparlanmaya başlamasının 1 yıl süreceğini söyledi

Rus S7 Havayolları sahibi Filev: Uluslararası hava taşımacılığı 1 yıl sonra başlar
24-04-2020 06:07

MOSKOVA - ÖZEL

Rus S7 Havayolları sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Vladislav Filev'e göre, uluslararası hava taşımacılığı ancak 1 yıl sonra başlar.

Kommernsat gazetesine konuşan Filev'e göre, koronavirüs salgınının ikinci bir dalgası, yine devlet tarafından kısıtlayıcı önlemlere yol açacak.

Rus işadamı, "Bu nedenle, uluslararası havacılığının bir yıl içinde toparlanmaya başlayacağını düşünüyorum” dedi.

Filev'a göre, Rus havacılık endüstrisi, hava trafiğinin hacmini 2019 seviyesinde tutmak için yaklaşık 5 milyar dolar veya 350-400 milyar ruble tutarında devlet desteğine ihtiyaç duyuyor. Rus işadamı, ancak, böyle bir miktarı tahsis etme olasılığının "sıfır, sıfıra yakın" olduğunu belirtti.

Filev, yardım miktarının “devletin ülkede hangi düzeyde hava trafiğini bırakmak istediğine ve hiç gitmek isteyip istemediğine bağlı olduğunu” söyledi ve oyunun aynı kurallarının piyasa katılımcıları için daha önemli olduğuna dikkat çekti.

Filev'e göre, devlet desteği olmadan, krizin sonunda yolcu akışı yarıya inecek: yılda 120 milyondan 60 milyon yolcuya düşer.

Filev, krizin sonunda piyasanın herhangi bir büyük katılımcısının havacılık pazarından ayrılacağına inanmadığını da söyledi.

Rus işadamına göre, havayolları şirketi filodaki bir azalma veya karların düşmesinden değil, “önbellek bittiğinde ve artık yakıttan yoksun bırakıldığı zaman" iflas eder.

Rus işadamına göre, piyasadaki özel şirketlerin de hayatta kalma şansı var, ancak bunun için devlet devreye girmeli.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER