Özel Haber

Rus radyosunda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun hayatı anlatıldı: Dünyanın ünlü 3 Dışişleri bakanından biri

Rusya’nın en önemli radyolarından biri Eho Moskvı’de, Gusman ve Narışkin gibi iki deneyimli gazeteci tarafından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun hayatı, "Dünyanın en ünlü 3 dışişleri bakanından biri” denilerek ayrıntılarla anlatıldı

Rus radyosunda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun hayatı anlatıldı: Dünyanın ünlü 3 Dışişleri bakanından biri
24-02-2020 06:37

MOSKOVA - ÖZEL

Rus devlet haber ajansı TASS Başkan Birinci Yardımcısı Mihail Gusman ve gazeteci Aleksey NarışkinRusya'nın önemli haber radyosu Eho Moskvı (Moskova'nın Yankısı) canlı yayınında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun hayatını ve siyasi faaliyetini konu etti.

Radyonun "48 dakika" adlı programının bu seferki "kahramanıÇavuşoğlu olurken, ünlü Rus gazeteci GusmanDışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun dünyanın en dinamik, faal dışişleri bakanlarının biri olduğunu vurgulayarak, "Dolayısıyla dünyanın en ünlü 3 dışişleri bakanından biri; Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve bugünkü kahramanımız Mevlüt Çavuşoğlu" dedi.

Türkiye'nin son yıllarda, dünya arenasında faal politikalar sergilediğine işaret eden Gusman, burada da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Çavuşoğlu'na da büyük görevler düştüğünün altını çizdi.

Rus gazeteci, şöyle konuştu:

"Türkiye-Rusya, Türkiye-İran, Türkiye-Arap ülkeleri, Türkiye-Avrupa Birliği, Türkiye-NATO, Türkiye-ABD ve başka bu gibi ilişkiler, diplomatik çalışmalar gerektiren alanlar. 

Ciddi diplomatik çabalar gerektiren konular, çalışmalar. Burada da uzun yıllar Dışişleri Bakanlığı görevini yapan Çavuşoğlu'nun rolünü unutmamak lazım."

Programda, Rus gazeteci Narışkin de, Rus basınında Çavuşoğlu'nun her gün en az bir kere adının geçtiğine işaret ederek, "Dolayısıyla bugünkü programımızda Çavuşoğlu'nu kahraman olan seçmemizin nedenlerinden biri de bu" dedi.

ALANYA'YI ÇOK SEVİYOR! ALANYA'NIN VATANSEVERİ OLMAKTA...

Gusman da Çavuşoğlu'nun adının her gün askeri, siyasi, ekonomik ve diğer konu başlıklı haberlerde mutlaka geçtiğini vurguladı.

Gusman, Türk Dışişleri Bakanı'nın 5 Şubat'ta doğum gününü kutladığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Kendisi Alanyalı. Alanya'yı çok seviyor! Alanya'nın vatanseveri olmakta. Alanya'nın kalkınması için elinde gelen her türlü yardımı göstermeye çalışıyor. 

Örneğin geçen yıl Alanya, 21. Dünya Rus Basını Kongresi’ne ev sahipliği yapmıştı. Bunun için bizzat Çavuşoğlu girişimlerde bulundu. Davet eden yetkili olarak. 

Ondan 1 yıl önce beraber TASS binasında kendisini ağırladık. Bizler bu toplantı ile ilgili planlarımızı anlatırken Çavuşoğlu bu vesileyle bizi Alanya'ya davet etti."

Çavuşoğlu'nun yörük bir ailede doğduğunu anlatan Rus gazeteci Gusman, Türk Dışişleri Bakanı'nın ailesi hakkında da kısa bilgi verdi. 

Çavuşoğlu'nun bir kaç yabancı dil bildiğni söyleyen Rus gazeteci, "Rusça biliyor desem, yani en azından konuşmak için çaba gösteriyor. Rusça espriler biliyor" dedi.

BABASI OSMAN ÇAVUŞOĞLU, ONUNLA GURUR DUYUYOR...

Babası Osman Çavuşoğlu'nun oğlu ile ilgili gurur duyduğuna işaret eden Gusman, Dışişleri Bakanı'nın iyi eğitim aldığını da kaydetti. 

Gazeteci Narışkin de, Çavuşoğlu'nun gençlik yıllarında ailesine yük olmamak için çeşitli işlerde çalışarak para kazandığını söyledi.

Gusman da, babası Osman Çavuşoğlu'nun 8 çocuklu ailesi için çok çalıştığını, ve oğlu Mevlüt Çavuşoğlu'nun ailesinin durumunu göz önünde bulundurarak çalışmaya başladığını da vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu’nun, basınla ilişkilerinin de çok iyi olduğunu söyleyen Gusman, "Basın olarak ona ulaşmak kolay. Yorum, değerlendirme, mülakat olarak kolay ulaşılan bir diplomat… Onunla muhabbet etmek, konuşmak hoş… Hatta, Lavrov'la bazı benzerlikleri var bu konularda" dedi.

Programda Çavuşoğlu'nun AK Parti kurucu üyeleri arasında yer aldığı, milletvekili seçildiği, Erdoğan'ın ona çok güvendiği, ayrıca 2010-2012 tarihleri arasında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığı görevlerini yürüttüğü ve deneyimli bir diplomat olduğu kaydedildi.

Gusman, Çavuşoğlu'nun 20 yıl boyunca Erdoğan'ın parti arkadaşı, güvendiği arkadaşı olduğunu ve AK Parti'nin dış politika çalışmalarında önemli rol oynadığını vurgulayarak, "2010 yılında Çavuşoğlu artık büyük politikacı olarak meydandaydı" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER