Özel Haber

Rus Ortodoks Kilisesi'nden Türkiye'ye taziye

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, İzmir’deki deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında duygularını iletti

Rus Ortodoks Kilisesi'nden Türkiye'ye taziye
01-11-2020 09:10

MOSKOVA - ÖZEL
Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, İzmir’de yaşanan 6.9 şiddetindeki deprem nedeniye Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajında bulundu. İzmir’de bugün yaşanan 6.9 şiddetindeki deprem ilk belirlemelere göre 25 vatandaşın ölümüne, 520’den daha fazla vatandaşın yaralanmasına neden olmuştu.

dikGAZ’ETE’nin Rus Ortodoks Kilisesi'nden edindiği bilgiye göre, Patrik Kirill, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında duygularını şöyle paylaştı:

"İzmir ilinde meydana gelen yıkıcı depremi kalbimde acıyla öğrendim. Afet insanların canına mal oldu, çok sayıda yaralı hastanelerde kaldı, konutlar, şehir binaları ve altyapıda ciddi hasar meydana geldi."

“Lütfen başsağlığı dileklerimi kabul edin”

Rus Ortodoks Kilisesi sözlerine şöyle devam etti: "Lütfen başsağlığı dileklerimi kabul edin. Türk halkı, hayatını kaybedenlerin akraba ve arkadaşları ile birlikte üzülüyorum. Onlara teselli ve destek sözlerimi, yaralılara acil şifa dileklerini ve şu anda enkaz ile ilgili çalışanlara, güç ve manevi gücü ile ilgili dileklerimi iletmenizi istiyorum” dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER