Özel Haber

Rus Ortodoks Kilisesi’nden Allahşükür Paşazade’ye Aziz Aleksis Nişanı

Rus Ortodoks Kilisesi Başkanı Patrik Kirill, Kafkasya Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade'ye Aziz Aleksis Rus Ortodoks Kilisesi Nişanı verdi

Rus Ortodoks Kilisesi’nden Allahşükür Paşazade’ye Aziz Aleksis Nişanı
19-09-2024 22:03

MOSKOVA - ÖZEL

Rus Ortodoks Kilisesi Başkanı Patrik Kirill, Kafkasya Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade'ye, Aziz Aleksis Rus Ortodoks Kilisesi Nişanı'nı takdim etti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği resmî Telegram kanalında yer alan açıklamaya göre,

Paşazade, dinler arası diyaloğun geliştirilmesine, toplumda geleneksel değerlerin korunmasına yaptığı katkılardan ve 75. yaş günüyle bağlantılı olarak önemli nişana  layık görüldü.

Madalyayı takdim eden Patrik Kirill, dünyada çatışmaların yaşandığı bir dönemde Azerbaycan ve Rusya halkları arasında böyle bir tehlikenin bulunmadığını kaydetti.

Patrik Kirill, “Kafkas Müslümanları ile iyi ilişkiler,  barışın ve iyi komşuluğun korunmasında önemli bir faktör olduğuna inanıyorum” dedi.

Paşazade ise Patrik Kirill'i Azerbaycan halkının dostu olarak nitelendirerek, Ermeni-Azerbaycan ihtilafı sırasında Rus Ortodoks Kilisesi başkanının her zaman adaletin ve hakikatin yanında olduğunu vurguladı.

Daha sonra Paşazade ise Karabağ halısını Rus Ortodoks Kilisesi'ne bağışlayarak onurlandırdı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER