Özel Haber

Rus Ortadoğu uzmanı Şamiri: Putin'in Erdoğan ve Aliyev'le dostluğu çok önemli!

Rusya’nın ünlü Ortadoğu uzmanı Şamiri, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile dostluğunun çok önemli olduğuna işaret etti

Rus Ortadoğu uzmanı Şamiri: Putin'in Erdoğan ve Aliyev'le dostluğu çok önemli!
14-10-2020 07:53

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın ünlü Ortadoğu uzmanlarından İsrael Şamiri, Karabağ sorunu gerekçesiyle Rus-Türk ilişkilerini ve Rus-Azerbaycan ilişkilerini bozmaya çalışan güçlere mesaj göndererek, "Boşuna! Çünkü Moskova'nın bu 2 ülke ile ilişkileri çok önemli" dedi.

dikGAZETE'ye konuşan Rus uzman, Azerbaycan'ın kendisine ait Karabağ bölgesindeki işgalci Ermeni birliklerine yönelik karşı saldırı operasyonunu değerlendirdi.

Rus uzman, "Bazı güçler, bu operasyon nedeniyle Rus-Türk ve Rus-Azerbaycan ilişkilerini bozmaya çalışıyor. Ama boşuna. Çünkü Moskova'nın her iki ilişkileri çok önemli. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ilişkileri çok iyi. Onların dostluğu çok önemli! Bu arada bu dostluk ilişkilerini kurmak kolay olmadı. 1990'lı yılları hatırlamakta fayda var. Rusya eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin dönemindeki Rus-Türk ilişkilerini ve Rus-Azerbaycan ilişkilerini hatırlayalım. Dolayısıyla Erdoğan ve Aliyev ile dostluk Putin'e miras olarak kalmadı. Bu büyük ve zorlu bir çalışmanın sonucu olmakta" dedi.

Rus-Azerbaycan dostluk ilişkilerine de değinen Rus uzman, "Azerbaycan bize dost ülke. Orada Rus okulları faaliyet gösteriyor. İnsanları Rusya'yı dost olarak görüyor. Orada çok sayıda Rus toplumu yaşıyor. Türkiye de Rusya için stratejik ortak bir ülke. Dolayısıyla bazı güçlerin ilişkileri bozmak çabaları boşuna" şeklinde konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER