Özel Haber

Rus okur soruyor: Neden Türkiye gibi un üreterek dünyaya satmıyoruz?

Argumenti Nedeli gazetesinde yazısına yer verilen bir Rus okur; un üretimi ve ihracatında Türkiye’nin örnek alınması gerektiğini söyledi ve "Neden Türkiye gibi un üreterek dünyaya satmıyoruz?” diye sordu

Rus okur soruyor: Neden Türkiye gibi un üreterek dünyaya satmıyoruz?
06-01-2020 06:38

MOSKOVA - ÖZEL

Yevgeni Vasilyev adlı bir Rus okur, Rusya'nın ulusal Argumentı Nedeli gazetesine gönderdiği yazısında un üretimi ve ihracatı konusunda Türkiye'den örnek alınması gerektiği çağrısında bulundu.

Gazete yönetimine gönderdiği ve söz konusu gazetede yayınlanan çağrıda okur Vasilyev, Rusya ekonomisi ile ilgili öneri ve sitemlerde bulunarak ekonomi ile ilgili kendi görüşlerini sıraladı.

Un üretimi konusunda da Türkiye'yi örnek veren Rus okur, "Rusya neden Türkiye gibi un üretmiyor ve satmıyor? Türkiye ise bizden tahıl alıyor ve daha sonra da dünyanın 25 ülkesine un satıyor" diye çağrıda bulundu.

Benzer görüşleri Komünist Partisi'nin Rusya'da düzenlenen Mart 2018 başkanlık seçimlerindeki aday ve Moskova'ya yakın Lenin Devlet Çiftliği (Sohvoz) yöneticisi işadamı Pavel Grudinin ortaya atmış ve un üretimle ilgili Türkiye'yi de örnek vermişti.

Rus basınına konuşan Grudinin şu eleştiride bulunmuştu:

"Biz Türkiye'ye tahıl satıyoruz. Türkiye ise bizim tahılımızdan yüksek kaliteli un üretiyor. Türkiye, bu kaliteli un ürünlerini tüm dünyaya satıyor. Bu alanda Türkiye dünyanın dev sevkiyatçısı. Peki biz neden bunu yapamıyoruz?"

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER