Ekonomi

Rus nükleer enerji şirketi Rosatom, Riyad'da şube açacak

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom tarafından, Suudi Arabistan’daki nükleer enerji projelerinde yer almak üzere Riyad’da şube açılacağı duyuruldu.

Rus nükleer enerji şirketi Rosatom, Riyad'da şube açacak
10-06-2019 21:43

MOSKOVA (AA) - Rosatom’dan yapılan açıklamada, bugün Moskova’da Rusya ile Suudi Arabistan arasında ekonomik ve ticari iliÅŸkilere yönelik hükümetler arası bir toplantı düzenlendiÄŸi belirtildi.

Toplantıda, Rusya’yı Enerji Bakanı Aleksandr Novak’ın temsil ettiÄŸinin kaydedildiÄŸi açıklamada, Rusya’nın Suudi Arabistan ile barışçıl nükleer enerji kullanımı alanında iÅŸ birliÄŸini geliÅŸtirmek istediÄŸi ve bu kapsamda Rosatom’un Riyad’da bir ÅŸube açacağı ifade edildi.

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid el-Falih de hükümetler arası toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Rosatom’un, Suudi Arabistan’ın inÅŸa edilmesi planlanan ilk nükleer tesisinin ihalesinde yer almak üzere davet edileceÄŸini belirtmiÅŸti.

Dünyanın en büyük nükleer teknoloji ÅŸirketlerinden Rosatom, aralarında Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin de bulunduÄŸu dünya çapında 42 nükleer reaktör projesinde yer alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER