Özel Haber

Rus milletvekili Terentyev: 4 günlük çalışma haftası bize sorunlar oluşturur

Rusya Duma milletvekili Terentyev, 4 günlük çalışma haftası uygulamasının sorunlar oluşturacağı uyarısında bulundu

Rus milletvekili Terentyev: 4 günlük çalışma haftası bize sorunlar oluşturur
22-10-2020 07:37

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'da 4 günlük çalışma hafta uygulamasının pek çok sorunlar oluşturacağı uyarısı yapıldı.

Konuyla ilgili uyarı Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Milletvekili, Duma Çalışma, sosyal politika ve gazi işleri Komisyonu Başkan Yardımcısı Mihail Terentyev tarafından yapıldı.

Rus basınına konuşan Terentyev,  dört günlük çalışma haftasına geçişin Rusya vatandaşları bir takım sorunlarla tehdit ettiğini söyledi.

Rus milletvekilin sözlerine göre, bu girişim, ücretler konusunda zorluklar yaşanacağı için Ruslar arasında tartışmaya da sebep olabilir.

Terentyev, "Geriye kalan günlerde emeğin yoğunluğu ve verimliliği artacak mı? Nasıl olacak? Yeni koşullarda kazanç ne olacak? İnsanları memnun edecekler mi?" diye sordu.

Rusya Girişimciler ve Kiracılar Birliği Başkanı Andrey Buniç de bu uygulamaya karşı çıktı. Buniç'e göre, programdaki bir değişiklik hem çalışanları hem de işverenleri olumsuz etkileyebilir, çünkü ücretler veya işgücü verimliliği düşecek.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, "dört günlük döneme" geçiş konusuna geri dönme çağrısında bulunmuştu. Medvedev'e göre, çalışma mevzuatındaki değişiklikler gündemde tutulmalı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER