Özel Haber

Rus Milletvekili Slutski'den Soçi Zirvesi yorumu: Putin ve Erdoğan'ın ortak diplomatik zaferi!

Rusya Parlamentosu Duma Milletvekili Slutski, Soçi’de gerçekleşen Putin - Erdoğan zirvesinden çıkan sonucu, "Putin ve Erdoğan'ın ortak diplomatik zaferi” diye yorumladı

Rus Milletvekili Slutski'den Soçi Zirvesi yorumu: Putin ve Erdoğan'ın ortak diplomatik zaferi!
23-10-2019 06:06

MOSKOVA ÖZEL

Rus Milletvekili Leonid Slutski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yaklaşık 7 saat süren görüşmenin ardından açıklanan mutabakat anlaşmasıyla ilgili "Bu Putin ve Erdoğan'ın ortak diplomatik zaferi!" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Slutski, Zirve’den çıkan sonucu şöyle yorumladı:

"Putin ile Erdoğan arasındaki saatlerce süren toplantının sonuçları aslında Suriye'deki en zor düğümlerin çözülmesinin anahtarını sağlamakta.

Şöyle ki Moskova bir kez daha, en karmaşık bölgesel ve dünya sorunlarının çözümünde önemli bir arabulucu olarak rolünü kanıtladı. Sivillerin ölümünü önleyecek, Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyacak ve uluslararası terörle mücadeleye devam edecek hususunda en önemli anlaşmalara imza atıldı.”

İKİ TARAF İÇİN DE ORTAK BİR ZAFER...

Rus milletvekili, "Burada Washington'un yaptığı gibi şantaj, tehdit ve yaptırımlar uygulanmadı. Ve Soçi’deki zirve, -abartılı olmadan söylüyorum- hem Rusya hem de Türkiye için ortak bir diplomatik zafer. Erdoğan ve Putin'in ortak diplomatik zaferi. Türkiye ile önemli ve stratejik ortaklığımız vardı ve bugün de bu ortaklığımız aynen devam ediyor" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER