Özel Haber

Rus milletvekili Slutski: Bugün Türkiye ve Rusya neden birbiriyle yaklaştı?

Rusya, Duma Milletvekili ve uluslararası ilişkiler başkanı Slutski, Rusya ile Türkiye arasındaki yakınlaşmanın sebebine işaret etti

Rus milletvekili Slutski: Bugün Türkiye ve Rusya neden birbiriyle yaklaştı?
31-10-2019 06:10

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı, milletvekili Leonid Slutski, Washington'un Türkiye ve Rusya'yı hayal kırıklığına uğrattığına işaret ederek, "Bu nedenle Rusya ve Türkiye güveniilir ortak arayışı çerçevesinde birbiriyle yaklaştı" dedi.

Bir Rus gazetesinde Ortadoğu'da yaşanan son gelişmelere değinen Rusya'nın önemli siyaset adamlarından Slutski, Washington'un Suriye'de Rusya ve Türkiye'yi hayal kırıklığına uğrattığına dikkat çekti.

Rus milletvekili, "Rusya ve Türkiye'yi ne yakınlaştırdı? ABD’nin hayal kırıklığı ve güvenilir ortaklara duyulan ihtiyaç. Bu iki faktör, Rusya ve Türkiye'yi birbirine yaklaştırdı" dedi.

"BİZ VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTARIZ"

2016 yılında Suriye'de yaşanan gelişmeleri hatırlatan Rus milletvekiline göre, Türkiye ile yakınlaşma, 2016'da Doğu Halep'teki yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddeden ABD'nin eylemleriyle de bağlantılı.

Slutski, Washington’ın bu gibi benzer güvensizlikleri sonucunda, Moskova’yı bölgesel oyuncular arasından daha güvenilir ortaklar aramasına ittiğini vurguladı.

Rus milletvekili, Halep'in sorununun, BM'nin çalışmaları bağlamında Türkiye ile olan diyalog çerçevesinde çözüldüğüne de işaret etti.

Slutski, şunları kaydetti:

“Şimdi, Türkiye Suriye’nin kuzeydoğusundaki güvenlik bölgesinde Amerikan tarafının uzun süredir müzakereleri sürüncemeye bırakmasından hayal kırıklığına uğradı. Ve Türkiye, Rusya ile el sıkışmaya karar verdi, çünkü Rusya sözünün eri. Verdiği sözünü tutmasını bilen bir ortak."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER