Özel Haber

Rus milletvekili Kalaşnikov’dan Ermeni lobisine tepki: Başkan Putin televizyon programlarına göre siyasi karar almıyor!

Rus milletvekili Kalaşnikov, Ermeni lobisine tepkisini “Başkan Putin televizyon programlarına göre siyasi karar almıyor” diye dile getirdi

Rus milletvekili Kalaşnikov’dan Ermeni lobisine tepki: Başkan Putin televizyon programlarına göre siyasi karar almıyor!
07-11-2020 08:02

MOSKOVA - ÖZEL
Rus Milletvekili Leonid Kalaşnikov, Karabağ savaşı konusunda Azerbaycan aleyhine Rus medyasında kamuoyu oluşturmaya çalışan Ermeni lobisine tepki vererek, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, televizyon programlarına göre siyasi karar almaz" diye mesaj gönderdi.

Rus devlet televizyonu Rossiya kanalının canlı yayın programında Rus uzman ve sunucularla tartışan Rus parlamentosu alt kanadı Duma BDT, Avrasya ile Entegrasyon ve Yurt Dışındaki Vatandaşlar İletişim Komisyonu Başkanı Leonid Kalaşnikov, Karabağ savaşı konusunda resmi olarak Moskova'nın doğru bir karar aldığına dikkat çekti.

Milletvekili Kalaşnikov, "Herkes Rusya Federasyonu'nu her türlü çatışmaya dahil etmeye çalışıyor" diyerek, tüm bunlardan Rus gazetecilerin ve medyanın sorumlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Kalaşnikov, 20. yüzyılın başında Antanta Üçlüsü üyesi olan İngiltere'nin Rusya'dan önce Karabağ'ı Azerbaycan'a ait olarak tanıdığını da hatırlattı. 

Rus Milletvekili, "Ayrıca, siyasi talk showlarda konuşan tek bir uzman bile Kremlin'in kararlarını etkilemez. Başkan Vladimir Putin, yalnızca Rusya Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, istihbarat, özel servisler ve Kremlin Devlet Başkanlık İdaresi'nin analitik yapılarının sağladığı bilgi ve tavsiyelere dayanarak siyasi ve askeri kararlar alır. Bazı meslektaşlarımın (program katılımcıları) Ermenistan'a kişisel sempati duyarak konuşması olabilir. Ancak her halükarda Putin kararları, siyasi talk showlara göre vermiyor" diyerek Ermeni lobisine tepki verdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER