Özel Haber

Rus milletvekili Fyodorov: Türk istihbaratı doğru çalışmalar yapıyor

Rusya Duma Milletvekili Fyodorov, öldürülen DEAŞ elebaşı Bağdadi’nin Türkiye tarafından yakalanan eşi ve akrabaları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını değerlendirdi

Rus milletvekili Fyodorov: Türk istihbaratı doğru çalışmalar yapıyor
07-11-2019 06:50

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Milletvekili Yevgeni Fyodorov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın DEAŞ terör örgütü elebaşının eşi ve akrabaları ile ilgili açıklamasına dikkat çekti. Fyodorov, Erdoğan’ın, "Bağdadi'nin akrabalarını yakaladık” açıklaması için, "Türk istihbaratı doğru çalışmalar yapıyor" dedi.

Rus milletvekili Fyodorov, Erdoğan'ın "Bağdadi kendini tünelde imha etti. Bununla birlikte çok ciddi bir iletişim kampanyası başlattılar. Biz de hanımını yakaladık ama bakın bir yaygara yapmadık, ilk defa burada açıklıyorum. Aynı şekilde kız kardeşini, eniştesini Suriye tarafında yakaladık" açıklamasını değerlendirdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Rus milletvekili Fyodorov, terörle mücadele konusunda ABD ve Türkiye farkına şöyle dikkat çekti:

"ABD'den farklı olarak, Türkiye, elde ettiği tüm başarılar hakkında kendini asla övmüyor."

Türk istihbaratını takdir ettiğini belirten Rus milletvekili, "Bu istihbarat güçlerinin işi. Burada akrabalarının yakalanması konusu değil. Belki onlar bilgi sahibi veya suç çetesi üyesi olabilir. Şunu vurgulamak istiyorum; Türk istihbarat güçleri doğru çalışmalar yapıyor" diyerek Türk istihbaratının çalışmalarını övdü.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER