Özel Haber

Rus "Magnit" yeni bir mağaza zinciri başlatıyor

Rusya’nın dev pazarlama şirketi "Magnit" çeşitli yerlerde yeni bir mağaza zinciri ile faaliyete geçeceği ifade edildi

Rus "Magnit" yeni bir mağaza zinciri başlatıyor
21-07-2020 06:26

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın ikinci büyük perakendecisi Magnit, "Moya Tsena" (Fiyatım) adlı mağazalarını açtı.

RBK haber ajansına konuyla ilgili açıklamayı şirketin başkanı ve CEO'su Yan Dunning yaptı.

Dunning, Temmuz ayında, Magnit Şirketler Grubu olarak "Moya Tsena" markası altında indirimli formatta üç test mağazası açtıklarını, Rusya'nın değişik yerleşim yerlerinde çeşitleri en ucuz ürünlerden ve kendi markası altındaki pozisyonlardan oluşacağını söyledi.

Mağazalarda ağırlıklı olarak sebze, meyve, yiyecek, süt ürünleri, şekerleme, bebek maması, içecekler, evcil hayvan yemi, ev kimyasal ürünleri ve diğer ürünler satılacak.

Açıklamaya göre, Magnit, tüketici tepkisini anlamak için indirim formarlı mağazaları önümüzdeki birkaç ay içinde test etmeyi planlıyor.  Dunning, “Muhtemelen üç veya dört tane daha açacağız (puan) ve bunun işe yarayıp yaramayacağını anlamaya çalışacağız. İlk izlenim, evet, piyasada buna bir talep var, ancak kendi üretimimizin ve özel markamızın mallarının fiyatlarını daha da azaltıp azaltamayacağımızı ve Rus alıcısının bunları satın almaya hazır olup olmayacağını analiz etmek gerekiyor ”dedi.

Bu arada, Magnit'in ana rakibi, Rus gıda perakende lideri X5 Retail Grubu da (Pyaterochka, Perekrestok, Karusel mağaza zincirlerini geliştiriyor) daha önce "zor indirim" formatını test etmeyi planladığını açıklamıştı. Bu mağazalar ayrıca kendi markalarının büyük bir kısmına odaklanacak. İlk noktalar Kasım ayında açılacak ve şirket Aralık 2021'de yeni bir ağın geliştirilmesi konusunda karar verecek.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER