Özel Haber

Rus işadamı Deripaska: MB'nın kilit faiz oranındaki artışı Rusların gelirlerine yönelik bir saldırı

Rus işadamı Deripaska, Merkaz Bankası’nın kilit faiz oranındaki artışını “Şirket kârlarına ve Rusların gelirlerine yönelik bir saldırı" olarak nitelendirdi

Rus işadamı Deripaska: MB'nın kilit faiz oranındaki artışı Rusların gelirlerine yönelik bir saldırı
22-03-2021 08:39

MOSKOVA - ÖZEL

Rus zengin işadamı Oleg Deripaska, Rusya Merkez Bankası'nın kilit faiz oranındaki artışını Rusların "gelirlerine yönelik bir saldırı" olarak nitelendirdi.

Konuyla ilgili açıklamayı Deripaska, “Telegram” kanalında yayınladı.

Rus işadamına göre, Merkez Bankası'nın kilit oranı artırma kararı, Rusların gelirlerine ve şirketlerin kârlarına yönelik bir saldırı niteliğinde.

Deripaska'ya göre, Merkez Bankası son beş yılda çok az "başarılar" sağladı. Rus işadamı, "Hükümet, Rusya Merkez Bankası'nın para politikası değişene kadar hiçbir şey başaramayacak."

REKABETÇİ BİR ORTAM OLMALI…

Deripaska'ya göre, bir bütün olarak Rusya'da, gelirler artmıyor, "bir yıl" boyunca düşüyor. Rus işadamı, Merkez Bankasını, Rus mal ve hizmetlerinin yanı sıra yerel işlenmiş gıda arzını artırarak enflasyonun üstesinden gelinebileceğini anlamaya çağırdı.

İşadamı, iç turizmi geliştirme ve tren ve uçak bileti maliyetlerini düşürme ihtiyacına dikkat çekti.

Deripaska, ayrıca, ana tekellerin yeniden yapılandırılmasına katılmayı ve iletişim, elektrik, ısı ve diğer hizmetlerin fiyatlarını düşürmek için rekabetçi bir ortam yaratmayı önerdi.

Deripaska, bu bağlamda yatırımlara ihtiyaç olduğunu kaydederek, "Merkez Bankası mevduat oranlarını yüzde beşe geri getirdiğinde, yüzde üç veya dört bölgedeki karlı işletmelere kim yatırım yapacak? Bir saçmalık tiyatrosu" diye eleştirdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER