Özel Haber

Rus havacılık endüstrisi, Türkiye'nin kapanmasından 90 milyon dolar kaybediyor

Rus havacılık endüstrisinin Türkiye'nin pandemi sebebiyle kapanmasından dolayı 90 milyon dolar kaybedeceği kaydedildi

Rus havacılık endüstrisi, Türkiye'nin kapanmasından 90 milyon dolar kaybediyor
30-04-2021 08:45

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye'ye uçuş yasağı nedeniyle Rus havayolları 1,5 ayda yaklaşık 6-7 milyar ruble kaybedecek.

Konuyla ilgili açıklama Rusya'nın başkenti Moskova’nın üç büyük uluslararası havaalanından biri ve THY’nin de tüm Moskova seferlerini yaptığı Vnukovo Havaalanı ortak sahibi Vitali Vantsev tarafından yapıldı.

Vantsev, Rusya havacılık sektörünün Türkiye'ye uçuşların 1,5 aylığına askıya alınması nedeniyle 6-7 milyar ruble (yaklaşık 80-90 milyon dolar) gelir kaybına uğrayacağını söyledi.

Rus RBK haber ajansına konuşan Vantsev “1,5 ay içinde (15 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar) Rusya'dan Türkiye'ye uçuşların sınırlı olması nedeniyle  Rus havacılık pazarı yaklaşık 6-7 milyar ruble gelir kaybedecek." dedi.

Vantsev, en yoğun sezonun Haziran ayında başlayacağı için sektörün yine de kayıpları telafi edebileceklerini açıkladı.

2020 yılında da "Türkiye'nin açılması bize önemli gelir sağlar" demişti...

Bu arada, geçen yıl Vantsev, pandemi nedeniyle kapatılan Türkiye ile uçak seferlerinin tekrar başlatılmasının kendilerine önemli gelir kazandıracağını belirtmişti.

Rus basınına konuşan Vantsev, muhabirin "Hangi ülkelerle uçak seferlerinin başlatılması Vnukovo'ya önemli gelir getirir? sorusuna şöyle yanıt vermişti: "Öncelikle, Türkiye ve Yunanistan. Ki bu ülkeler başlıca turistik bölgeler."

Vnukovo Havalimanı sahibi sözlerine şöyle devam etmişti: "Vnukovo için Özbekistan ve Tacikistan'dan uçuşlara izin verilmesi de önemlidir: Bu ülkelere çok sayıda uçuşumuz var ve bunların yanı sıra gelir açısından oldukça geniş ve çekici. Avrupa olarak da bu ülkeler Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere olmakta."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER