Özel Haber

Rus gazeteci Palajçenko, Mudurnu özlemini çizdiği tabloya aktardı: Ah Mudurnu!..

Rus resmi haber ajansının Türkiye muhabiri gazeteci Palajçenko, “Ah Mudurnu!..” diyerek kendi eliyle çizdiği tablosuna Mudurnu özlemini aktardı

Rus gazeteci Palajçenko, Mudurnu özlemini çizdiği tabloya aktardı: Ah Mudurnu!..
17-10-2020 08:01

MOSKOVA - ÖZEL
Rus resmi haber ajansı Ria Novosti Türkiye muhabiri Alyona Palajçenko, Bolu iline bağlı Mudurnu ilçesini sevdiğini ve özlemle hatırladığını vurgularken, kendi eliyle çizdiği tabloda bu özlem ve aşkını yansıttı.

Sosyal medya hesabından duygularını aktaran Palajçenko, "Türkiye'de en sevdiğim şehir Mudurnu..." diye İstanbul'daki iş gezilerinden döndüğünde Mudurnu hasretini gidermek için mutlaka yolu değiştirmek zorunda kaldığını vurguladı.

Palajçenko, "Fiiliyatta, orada sevilecek hiçbir şey yok: iki caddesi ve kuru bir nehri olan küçük bir kasaba. Ama sonra sanki orada geçmiş bir yaşamda yaşamış gibi Mudurnu ister istemez beni kendisine çekiyor" dedi. 

Mudurnu manzarasını anlatan bir resimi çizdiğine de işaret eden Rus gazeteci, "Ah Mudurnu, sana bir daha ne zaman tekrar geleceğim?! ..." diye kendi eliyle çizdiği tabloyu paylaştı. 

Rus gazeteci Palajçenko, bugün Türkiye ile ilgili en çok resimler çizen yabancı ressamlardan biri olarak biliniyor.

Karış karış gezdiği Anadolu'nun bir çok yerinin resim eserlerini çizen Palajçenko, bu resimleri, sosyal medya sayfasından da paylaşarak tanıtıyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER