Özel Haber

Rus GAZ Grubu: Türkiye'de üretimi 2 hafta durdurduk, ama...

Rusya’nın en büyük ticari araç üreticilerinden GAZ Grubu, Türkiye'de üretimi 2 hafta durdurduklarını ancak siparişlerin de devam ettiğini kaydetti

Rus GAZ Grubu: Türkiye'de üretimi 2 hafta durdurduk, ama...
22-05-2020 05:41

MOSKOVA

Rusya’nın en büyük ticari araç üreticilerinden GAZ Grubu’nun İhracat Dairesi Başkanı Leonid Dolgov, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de üretimi 2 haftalığına durdurduklarını belirterek, "Fakat orada siparişlerimiz devam ediyor" dedi.

Rus basınına konuşan Dolgov, koronavirüs salgınıyla ilgili durumun Türkiye'deki şirket faaliyetlerini de olumsuz etkilediğini kaydetti.

Dolgov, "İşçilerimizin Türkiye'deki durumlarını sürekli izliyoruz. Çalışanlarımız, Türk vatandaşları ama biz onları GAZ Grubu'nun Rus ekibinden ayırmıyoruz. Sakarya'daki montaj tesisinde de Nijni Novgorod'daki işyerimizde de aynı önleyici tedbirler alındı. Türkiye'de vaka sayısının artmasının ardından orada iki hafta boyunca üretimi durdurduk. Binaların dezenfeksiyonu sürekli olarak organize edildi; insanlara acilen eldiven, maske ve gerekli hijyenik malzemeler sağlandı" şeklinde konuştu.

GAZ Grubu İhracat Dairesi Başkanı sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'de otomobil pazarı da düştü, ancak yerel üretimimizde siparişler devam ediyor. Mayıs ayı sonunda 70 kamyon piyasaya sürmeliyiz. Ayrıca Rusya'dan yeni araç parçaları sevkiyatı tekrar başlatıldı."

Bu arada, GAZ Grubu, 2017 yılında Sakarya’da GAZelle NEXT marka kamyonet üretimine başlamıştı.

"GAZelle NEXT” ise Rusya’da üst üste üç kere “Yılın En İyi Van'ı” seçilmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER