Özel Haber

Rus devlet televizyonu: ABD, bağımsızlığını sergileyen Erdoğan'ı cezalandırmak istiyor

Rus devlet televizyonu Washington Muhabiri Bogdanov ABD’nin, “soykırım” açıklaması ile bağımsızlığını sergileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı cezalandırmak istediğini ifade etti

Rus devlet televizyonu: ABD, bağımsızlığını sergileyen Erdoğan'ı cezalandırmak istiyor
25-04-2021 10:18

MOSKOVA - ÖZEL

Rus devlet Televizyon ve Radyo Kurumu "VGTRK" Washington Muhabiri Valentin Bogdanov, bağımsızlık sergileyen politikalar nedeniyle ABD'nin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı cezalandırmaya çalıştığını kaydetti.

Rus devlet televizyonu Rossiya-24 kanalına telefonla bağlanan muhabir Bogdanov, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 Ermeni olaylarını sözde "soykırım" olarak tanımasını değerlendirdi.

Rus muhabir, son zamanlarda Türkiye'nin bağımsızlık politikalar sergilediğine işaret ederek, "Bu politikalar Washington'un tepkisine neden oluyor. Erdoğan Rusya'dan S-400 füze sistemi aldı. Bu da ABD'nin hoşuna gitmiyor. Bir sözle ABD, bağımsızlık politikalar sergileyen Erdoğan'ı cezalandırmak ve baskı yapmak istiyor. Biden'ın son açıklamasını böyle görmek lazım" dedi.

Rus muhabir Bogdanov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Biden'ın açıklamasına sert tepki verdiğine de dikkat çekti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER