Özel Haber

Rus Bakan Çekunkov: Türk şirketleri uydu kent Vladivostok'taki tesislerin inşasına katılmak istiyor

Rusya Doğu Kalkınma Bakanı Çekunkov, Türk şirketlerinin uydu kent Vladivostok'taki tesislerin inşasına katılmak istediğini ifade etti

Rus Bakan Çekunkov: Türk şirketleri uydu kent Vladivostok'taki tesislerin inşasına katılmak istiyor
02-09-2024 01:55

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Doğu Kalkınma Bakanı Aleksey Çekunkov, "Türk şirketleri uydu kent Vladivostok'taki tesislerin inşasına katılmak istiyor" dedi.

Rus resmi devlet haber ajansı Ria Novosti'ye konuşan Bakan, Türk şirketlerinin Rusya'nın Uzakdoğu bölgesindeki uydu kent Vladivostok'taki tesislerin inşasına katılmaya ilgi gösterdiklerini kaydetti.

Bakan Çekunkov, “Ortadoğu'dan uydu şehir Vladivostok'un inşasına katılım yönünde talepler aldık, Türk müteahhitler ilgi gösteriyor. Bu ölçekte bir proje, hem geleneksel hem de Rusya ile iş birliğini derinleştiren ülkeler olmak üzere tüm ortaklarımızın ilgisini çekmektedir." dedi.

Bakana göre dünyada bu tür ülkelerin mutlak çoğunluğu var, dolayısıyla bu projeye dahil olabilecek devletlerin kapalı bir listesi yok.

Bakan Çekunkov, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl 62 ülkenin katıldığı Doğu Ekonomik Forumu'na katılan ülke sayısına güvenmemiz gerekiyor. Bu ölçekteki projeleri yatırımcılar için erişilebilir ve cazip hale getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Mümkün olan en geniş ülke yelpazesinden gelen katılımların bu yıl forumun  bu müzakerelere yeni bir ivme kazandıracağını düşünüyorum."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER