Özel Haber

Rus ATOR: Artan fiyatlar sebebiyle Türk lüks otellerine daha az rezervasyon yapılıyor

Rusya Tur Operatörleri Birliği “ATOR” artan fiyatlar nedeniyle Türk lüks otellerine daha az rezervasyon yapılmakta olduğunu kaydetti

Rus ATOR: Artan fiyatlar sebebiyle Türk lüks otellerine daha az rezervasyon yapılıyor
12-08-2023 18:32

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), "Artan fiyatlar nedeniyle Türk lüks otellerine daha az rezervasyon yapılmakta" dedi.

ATOR açıklamasına göre, Rus turistlerin Türkiye'nin premium segmentindeki otellerde rezervasyon yapma olasılığı azaldı, bunun nedeni hizmet fiyatlarındaki artış ve yazın euro kurundaki keskin sıçrama.

ATOR, "Türk yönünün tur operatörlerinin çoğu, lüks segmentteki talebi azaltma eğilimini doğrulamaktadır. Ancak, tahminlerine göre, Rusya pazarındaki tetikleyiciler farklıdır" dedi.

ATOR, Coral Travel tur operatörünün Halkla İlişkiler Masası Başkanı Marina Makarkova'nın açıklamasını da şöyle aktardı:  "Talepteki düşüşün ana nedeni, geçen sezona göre önemli ölçüde artan fiyatlar."

Ayrıca  Space Travel uzmanları da, euro kurundaki keskin bir yaz sıçramasını hatırlattılar: Türk otelleriyle yapılan sözleşmeler bu para biriminde gerçekleşiyor. Uzmanlar, "Satış istatistiklerimize göre, müşterilerin ortalama seyahat bütçesi ruble cinsinden değişmeden kalıyor. Bu bağlamda, geçen yıl üst düzey otelleri karşılayabilen turistler, daha bütçeli bir segmenti düşünmeye veya ağırlıklı olarak dolar cinsinden diğerlerine odaklanmaya zorlandı. destinasyonlar, örneğin BAE, Mısır, Tayland ve Maldivler" dedi.

Pegas Touristik, "Sezon başında Türkiye'de premium otellere talep biraz azaldı. Her şeyden önce dinamikler, döviz kurundaki önemli artış ve otel fiyatlarındaki artıştan etkilendi." diye belirtti.

ATOR'a göre, tur operatörü şirketleri Anex Tour, Fun&Sun, PAC Group, Ambotis Holidays ve Tez Tour da benzer değerlendirmeleri paylaşıyor.

"Satışlardaki düşüşün ana etkeni, 2023'te hizmet maliyetinin yüzde 30 artması ve kurdaki artışın Türkiye'ye paket tur maliyetinin toplamda yaklaşık yüzde 50 artmasına yol açması, "diye Fun&Sun yetkilisi vurguladı.

ATOR, "Tez Tur'a göre geçen yıl Türkiye'de lüks otel satışlarının toplam rezervasyon içindeki payı yüzde 7-8 iken bu yıl bu rakam yüzde 3'ü geçmiyor. "Intourist" tur operatörünün temsilcileri aşağıdaki örneği verir: Geçen sezon iki yetişkin ve iki çocuklu bir aile için Türkiye kıyısındaki lüks bir otele yapılan bir tur yaklaşık 800 bin rubleye mal olduysa, bu sezon benzer bir tur 2,5 milyon rubleye mal olacak" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER