Özel Haber

Rus askeri uzman Şulıgin: Bugünkü Ermenistan Rusya'nın müttefiki değil

Erivan'ın Azerbaycan'a karşı düşmanlıklarını yeniden başlatmasının sürpriz olmadığına dikkat çeken ünlü Rus askeri uzman Şulıgin, Bugünkü Ermenistan’ın Rusya'nın müttefiki olmadığını söyledi

Rus askeri uzman Şulıgin: Bugünkü Ermenistan Rusya'nın müttefiki değil
28-09-2020 07:15

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın ünlü askeri uzmanlarından Vladislav Şulıgin, bugünkü Ermenistan yönetiminin Moskova'nın müttefiki olmadığını kaydetti.

Erivan'ın Azerbaycan'a karşı düşmanlıklarını yeniden başlatmasının sürpriz olmadığına dikkat çeken Rus askeri uzman, Rus Vestnik Kavkaza (VK) haber ajansına yaptığı açıklamada, "Çünkü  Ermenistan'daki 2018 ‘devrim’inden sonra Ermenistan ve Azerbaycan birlikleri arasındaki çatışma olaylarının sayısı sadece ve sadece arttı" dedi.

Rus askeri uzman, "Aslında bu, 25 yıldan uzun süredir sonu gelmeyen savaşın aynısı. Paşinyan'ın gelişiyle birlikte askeri çatışmaların  sayısı artmaya başladı, bu da en azından Paşinyan'ın ordusunu dizginlemek için çok uğraşmadığını gösteriyor. Tam tersine, sınırda belli bir gerginliği artırmaya çalışıyor" yorumunda bulundu.

Şulıgin, "Henüz büyük bir savaş olasılığını görmüyorum, çünkü Ermenistan kesinlikle büyük bir savaşa hazır değil, iç durumu sulandıracak bir şiddet söz konusu. Ve Azerbaycan da büyük bir savaş istemiyor" dedi.

Rus uzman, Rusya için formalite bir müttefik olan Ermenistan'ı desteklemenin hiçbir anlamı olmadığını vurguladı. 

Şulıgin, "Rusya'nın kesinlikle taraf tutmasına gerek yok, çünkü bugünkü Ermenistan kesinlikle müttefik değil ve son yıllarda da müttefik olmadı.  Bu durumda Rusya'nın en önemli görevi kendi ulusal çıkarlarını gözetmek ve her iki tarafı da barışa çağırmaktır çünkü Azerbaycan ile sorunumuz yok, Bakü bizim için bir düşman değil" şeklinde konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER