Özel Haber

Rus askeri uzman Litovkin: Rusya'nın sempatisi ve manevi desteği Türkiye’ye

Amerikan ordusunun Türkiye - Suriye sınır bölgesinde bulunduğuna işaret eden ünlü Rus askeri uzman Litovkin, durumu Rusya’nın da takip ettiğini belirtti ve gelişmeler karşısında Rusya'nın sempatisi ve manevi desteğinin Türkiye ile olduğunu söyledi

Rus askeri uzman Litovkin: Rusya'nın sempatisi ve manevi desteği Türkiye’ye
12-09-2019 21:17

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın ünlü askeri uzmanlarından Albay Viktor Litovkin, Amerikan ordusunun Türkiye-Suriye sınırında olmaması gerektiğini belirterek, "Rusya'nın ayrıca sempatisi ve manevi desteği Türkiye'ye olmakta" dedi.

dikGAZETE'ye konuşan Rus askeri uzman, Litovkin, Amerikan ordusunun bölgede bulunduğuna işaret ederek, "Rusya şundan yana; Amerikan ordu birlikleri Türkiye-Suriye sınırını terketmeli. Bu, bölgede terörle mücadele bağlamında Rusya için faydalı olur. Bu gelişme, bölgede bulunan Rus askeri birlikleri ve Suriye yönetimine bağlı askeri güçlerin ortaklaşa, terör çeteleriyle sonuna kadar mücadele etmesini sağlar" dedi.

RUSYA ŞİMDİLİK TAKİP EDİYOR.. AMA

Rusya’nın, Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini belirten Rus askeri uzman Litovkin, "Rusya şimdlik Ankara ve Washinton arasındaki gelişmelerin nasıl olacağı ile ilgili gelişmeleri takip ediyor. Fakat bunun yanında Rusya'nın sempatisi ve manevi desteği Türkiye'ye olmakta" şeklinde konuştu.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER