Özel Haber

Rus askeri uzman Korotçenko: Türkiye'nin Suriye topraklarında gözü yok!

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili dikGAZETE’ye konuşan ünlü Rus askeri uzman Korotçenko, Türkiye’nin başka bir ülke olan Suriye topraklarında gözü olmadığını kaydetti

Rus askeri uzman Korotçenko: Türkiye'nin Suriye topraklarında gözü yok!
22-10-2019 03:17

MOSKOVA - ÖZEL

Ulusal Savunma (Natsionalnaya Oborona) dergisinin Genel Yayın Yönetmeni askeri uzman İgor Korotçenko, Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye'nin başka bir ülkenin topraklarında gözü olmadığını kaydederek, "Türkiye sadece kendi ulusal güvenliğinin sağlanmasından yana" dedi.

dikGAZETE'ye konuşan ünlü Rus askeri uzman Korotçenko, şunları söyledi:

"Aslında her şey ortada. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kafasında neler geçtiği tamamen anlaşılabilir durumda. Türkiye kendi güvenlik bölgesini oluşturuyor. Türkiye'nin Suriye'nin topraklarında gözü yok. Ankara Suriye'nin toprak bütünlüğü, egemenliğinden yana. Fakat şunu da anlamak lazım: Türkiye sadece kendi ulusal güvenliğinin sağlanmasından yana. Askeri harekat sırasında Türk ordusunun 30 kilometrelik alanın ötesine geçmeyeceği gerektiğine inanıyorum."

ERDOĞAN BAĞIMSIZ BİR POLİTİKACI

Erdoğan'ın bağımsız politkalar uyguladığına dikkat çelen Rus askeri uzman, "Erdoğan Rusya'dan S-400 füze sistemi alırken de bağımsız politikalar sergiledi. Batı'nın tepki ve tehditlerine rağmen Erdoğan ülkesinin askeri ve ulusal güvenliği açısından çok önemli bir karar aldı. Şimdi de Erdoğan yine bağımsız politikalar sergiliyor. Her ne kadar ABD'nin çığlıkları olsa da Erdoğan ülkesi adına bağımsız bir politikacı ve lider olarak politikalar sergiliyor" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER