Özel Haber

Rus askeri uzman Hodaryonok: Azerbaycan artık güçlü bir orduya sahip

Rusya askeri uzmanlarından Hodaryonok, Azerbaycan’ın işgalci Ermenistan karşısındaki operasyonlarını değerlendirirken ordunun gücüne de vurguda bulundu

Rus askeri uzman Hodaryonok: Azerbaycan artık güçlü bir orduya sahip
12-10-2020 09:46

MOSKOVA - ÖZEL
Rusya'nın sayılı askeri uzmanlarından, emekli Albay Mihail Hodaryonok, Azerbaycan ordusunun, Karabağ bölgesinden işgalci Ermeni birliklerine yönelik karşı saldırı operasyonunu yüksek perdeden değerlendirdi. 

Rus devlet televizyonu Rossiya kanalına konuşan Rus uzman, "Azerbaycan bu savaşında Ermeni ordusunun bel kemiğini kırmayı başardı. Belki ilk günler farklı düşünülebilirdi. Fakat sonraki günlerde Azerbaycan ordusu askeri avantajı sağladı. Bu da şunu gösteriyor: Azerbaycan, devletin en önemli araçlarından biri olan ordusuna sahip. Sözün asıl anlamında ordudan bahsediyoruz" dedi 

"Azerbaycan'ın Türkiye gibi güçlü müttefiki var"

Azerbaycan ordusunun artık 1990'lı yıllardaki ordudan çok farklı olduğuna dikkat çeken Rus askeri uzman, şunları ifade etti:

"Biz askeri becerilere sahip bir Azerbaycan ordusunu görüyoruz. Ve bugünkü savaş askeri siyasi bakımında Ermenistan için iyi sonuçlar olmayacak. Azerbaycan stratejik bakımdan şu anda üstün durumda. Ve Azerbaycan er veya geç toprak bütünlüğünü sağlayacak. Azerbaycan ordusu daha da güçlenecek. Gereken silahları alacak. Azerbaycan'ın Türkiye gibi güçlü müttefiki de var."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER