Özel Haber

RTİB, RF Başkortostan ziyareti Rus medyasında

Rus-Türk İş İnsanları Birliği'nin (RTİB) Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti'ne ziyareti Rus medyasında geniş yer aldı

RTİB, RF Başkortostan ziyareti Rus medyasında
27-05-2024 11:19

MOSKOVA - ÖZEL

Rus-Türk İş İnsanları Birliği'nin (RTİB) Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti'ne ziyareti Rus medyasında geniş yer aldı.

Rus medyası, RTİB heyetinin RF Başkortostan Cumhuriyeti Sibay kentinde düzenlenen ve Türkiye’den sadece dikGAZETE.com tarafından takip edilen "Zauralye-2024" başlıklı dev yatırım forumuna katıldığını kaydetti.

Rusya'nın en çok okunan günlük gazetesi Moskovski Komsomolets (MK), RTİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Acay'ın konuşmasına atıfta bulunarak, "Türkiye, Başkortostan'da proje uygulayacak ortaklar arıyor" dedi.

MK, "Zauralye yatırım forumu, Başkortostan'nın ekonomik potansiyelini sunmak için mükemmel bir platformdur. Bu aynı zamanda potansiyel yabancı yatırımcılar için de geçerlidir. RTİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Acay, Başkortostan Cumhuriyeti Lideri Radiy Habirov ile yaptığı toplantıda bunu söyledi." diye yazdı.

Gazete, "Acay, bu ilişkinin henüz başlangıç aşamasında olduğuna güvendiğini ifade etti. Acay'a göre, gelecekte de birçok ortak projeyi hayata geçirme fırsatı doğacaktır" diye kaydetti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER