Özel Haber

Rönesans, Rusya Altyapı Projeleri Destek Platformu “ROSINFRA" ailesine katıldı

Rusya’da dev projelere imza atan Rönesans Holding'in, Rusya Altyapı Projeleri Destek Platformu “ROSINFRA" ailesine katıldığı bildirildi

Rönesans, Rusya Altyapı Projeleri Destek Platformu “ROSINFRA" ailesine katıldı
06-07-2020 07:42

MOSKOVA - ÖZEL

Dünya çapında, özellikle de Rusya Federasyonu’ndaki dev projelerle bilinen Türk Rönesans İnşaat, Rusya Altyapı Projeleri Destek Platformu “ROSINFRA"a üye oldu.

ROSINFRA, Rusya Ekonomi Kalkınma Bakanlığı'na bağlı Devlet-Özel Ortaklığı bağlamında resmi bir platform olarak biliniyor.

Konuyla ilgili ROSINFRA'dan yapılan açıklamada, "Rus pazarındaki en büyük yabancı inşaat şirketlerinden biri olan Rönesans İnşaat, ROSINFRA platformuna katıldı" duyurusu yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rönesans İnşaat'daki altyapı yöneticisi Mete Demir, kamu-özel ortaklık mekanizmalarının kullanılması da dahil olmak üzere şirketin altyapı planlarının yanı sıra platform hizmetlerinin bu işte nasıl yardımcı olacağını da anlattı.

Türkiye ve Rusya dahil yurtdışında pek çok dev projeye imza attıklarını vurgulayan Demir, "Ayrıca, Rönesans İnşaat diğer bölgelerdeki yatırım girişimlerini yakından izlemeye devam etmekte. Örneğin bizim ilgi alanımızda, Avrupa-Batı Çin uluslararası ulaşım koridorunun bir parçası olacak yeni Moskova-Kazan hızlı otoban inşaatı projesi de var" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER