Özel Haber

Rönesans'ın Türkmenistan'daki iş ortağı Japon Sumitomo, bölgede yeni proje görüşmeleri yapıyor

Birlikte dev projeler gerçekleştiren Rönesans Holding'in Türkmenistan'daki proje ortağı Japon Sumitomo şirketinin, bölgede yeni projelerle ilgili görüşmeler yaptığı kaydedildi

Rönesans'ın Türkmenistan'daki iş ortağı Japon Sumitomo, bölgede yeni proje görüşmeleri yapıyor
31-05-2020 05:29

MOSKOVA - ÖZEL

Rönesans Holding'in Türkmenistan'daki proje ortağı Japon Sumitomo şirketi, bölgede ekonomik projeler alanında karşılıklı yarar sağlayan projeler konusunda Türkmenistan Enerji Bakanlığı temsilcileriyle çevrimiçi görüşmeler yaptı.

Türkmenistan basınına göre, görüşmede taraflar gelecekte karışıklı işbirliği ile ilgili çeşitli projelerin gerçekleştirilmesi konusunu ele aldı. 

Toplantıda, Japon Sumitomo şirketi yetkilileri, yatırım alanındaki temasların artırılması ve ileri teknolojilerin tanıtılması konusunu da gündeme getirdi. 

Japon işadamları, "Bu projelerin uygulanması Türkmenistan ve Japonya arasındaki teknolojik işbirliğinin artırılmasına katkıda bulunabilir" dedi.

Sumitomo şirketi daha önce de Türkmenistan pazarındaki çalışmalarını daha da artırmaya ilgi duyduklarını ifade etmişti.

Bu arada, Türkmenistan’ın kuzeydoğusunda yer alan, Afganistan ve Özbekistan'a sınırı bulunan Lebap ilinin Carcev bölgesindeki doğalgaz çevrim santralinin inşaatı Türk şirketi Rönesans Holding ve Japon şirketleri Sumitomo ve Mitsubishi Hitachi Power Systems şirketleri tarafından gerçekleştirilmekte. 

Rönesans Holding, Türkmenistan'da Japon Sumitomo şirketi ile başka dev projelerde de işbirliği yapmıştı. Örneğin, Rönesans Holding tarafından bölgedeki bir proje ile ilgili şu bilgi verilmişti:

"Zerger Gaz Türbinli Enerji Santrali… Rönesans Endüstri Tesisleri tarafından 2016 yılında inşasına başlanan santral, Japon Sumitomo işbirliğinde gerçekleştiriliyor. 3.144 MW kapasiteye sahip proje Türkmenistan Devlet Enerji Kuruluşu Türkmenenergo için üstlenildi. Bir EPC projesi olan Zerger Gaz Türbinli Enerji Santrali Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ın 600 kilometre kuzey doğunda yer alan Serdarabat bölgesinde inşa ediliyor ve 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER