Gündem

Roman vatandaşlar TBMM'de

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman dernekleri temsilcileri ve beraberlerindeki Roman vatandaşlardan oluşan grubu kabul etti.

Roman vatandaşlar TBMM'de
24-10-2017 21:02

TBMM

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, kabulde yaptığı konuşmada, grupta kadın ve gençlerin sayısının çokluğunun kendisini memnun ettiğini belirtti.

Roman vatandaşların pek çok yerde ayrımcılığa uğradığını ifade eden Purçu, "Biz yıllarca Meclise ayak basamadık. Artık Meclis, bizim Meclisimiz. Bu ülke bizim ülkemizse, bu vatan bizim vatanımızsa Romanlar olarak Meclise geleceğiz, milletvekillerimizi ziyaret edeceğiz. Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı anlatacağız." diye konuştu.

Roman olmanın zorluklarını tüm dünyada yaşadıklarını anlatan Purçu, ancak Türkiye'de yaşayan Romanların bu konuda avantajlı bir duruma sahip olduğunu dile getirdi.

Purçu, "Türkiye farklı bir ülke, Romanları seven bir ülke. Ben dünyanın pek çok ülkesinde görev yaptım; dünyada Romanları en çok seven ülke Türkiye. Onun için biz ülkemizi, bayrağımızı, vatanımızı hep sevdik. Onun için tüm halklarla iç içe, barış içinde yaşadık." değerlendirmesinde bulundu.

Romanların eğitimden, istihdama, barınmadan, sağlığa kadar pek çok alanda sorunlar yaşadığına vurgu yapan Purçu, artık talep eden olacaklarını ve sorunlarının çözümünü isteyeceklerini dile getirdi.

"Roman milletvekili olarak ziyaretçilere kapım açık"

Bir Roman milletvekili olarak kapısının ziyaretçilere her zaman açık olduğunun altını çizen Purçu, Roman vatandaşlardan tüm milletvekillerini ziyaret etmelerini ve sorunlarını dile getirmelerini istedi

Purçu, siyaset değil, çözüm peşinde olduklarını, Roman vatandaşların hayat standartlarını yükseltmeyi istediklerini bildirdi.

Kabule katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun da Roman vatandaşlarla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu aktardı.

Muhabir: Seval Güler

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER