Özel Haber

Ria Novosti: Dolandırıcılar ihracatçılara Türkiye ile Rusya arasında havaleler teklif ediyor

Rus devlet haber ajansı Ria Novosti, "Dolandırıcılar ihracatçılara Türkiye ile Rusya arasında havaleler teklif ediyor" uyarısında bulundu

Ria Novosti: Dolandırıcılar ihracatçılara Türkiye ile Rusya arasında havaleler teklif ediyor
09-10-2024 14:39

MOSKOVA - ÖZEL

Rus devlet haber ajansı Ria Novosti, "Dolandırıcılar ihracatçılara Türkiye ile Rusya arasında havaleler teklif ediyor" diye uyardı.

Haberde, "Neredeyse mali dolandırıcılığın kurbanı haline gelen bu ihracatçılardan biri Ria Novosti'ye şu uyarıda bulundu: Bazı Türk ihracatçıları, mevcut bankacılık sorunları nedeniyle sosyal ağlarda, Rusya'dan Türkiye'ye para transferi hizmeti sunan dolandırıcılarla karşılaştı; iş adamları kolluk kuvvetleriyle temasa geçti" denildi.

Ajansın muhatabı, kolluk kuvvetleriyle temasa geçtiklerini vurgulayarak, şunları ifade etti:

“Son dönemde sosyal ağlarda Türkiye ile Rusya arasında para transferine yardım edileceğine dair Rusça duyurular yapılıyor. Ben de dahil olmak üzere birçok ihracatçı onlarla temasa geçti ve hatta Rus ortaklarına, malların ödemesini kesintisiz olarak almanın bir yolunu bulduklarını bildirmeye bile hazırdılar.

Bir meslektaşımız, Türkiye'deki devlet bankalarından birinde arkadaşları aracılığıyla önerdikleri mekanizmayı kontrol etmeye karar verdi. Daha önce açıklanan, Rusya ile hiçbir ilgisi olmayan dolandırıcıların bizi kandırmaya çalıştığı ortaya çıktı.”

Türk devlet bankası Ziraat da, Ria Novosti'ye sosyal ağlardaki dolandırıcı hesaplarının bankalar adına bankacılık ürünlerine ilişkin promosyonlar ve özel teklifler sunduğunu kaydetti.

Ziraat Bankası yetkilisi; “Evet, bu duruma aşinayız. Müşterilerimizden kişisel bilgilerini telefon, anlık mesajlaşma veya e-posta yoluyla göndermemelerini, çeşitli şüpheli bağlantılara tıklamamalarını ve yabancıların telefonda söylediklerine inanmamalarını tavsiye ediyoruz. bankayı geri arayıp bir uzmana danışmalısınız" diye uyarıda bulundu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER