Özel Haber

RF Tataristan, Türkiye'den gelecek yatırımcıları desteklemeye hazır

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil ile görüşen Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti lideri Minnihanov, Türkiye'den gelecek yatırımcıları desteklemeye hazır olduklarını bildirdi

RF Tataristan, Türkiye'den gelecek yatırımcıları desteklemeye hazır
08-07-2024 18:24

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti reisi Rüstem Minnihanov, "RF Tataristan, Türkiye'den gelecek yatırımcıları desteklemeye hazır" dedi.

Rus devlet TASS haber ajansına göre, RF Tataristan Cumhuriyeti reisi Minnihanov, Rusya'nın Yekaterinburg kentinde yapılan Innoprom-2024 fuarının oturum aralarında Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil ile görüştü.

Görüşmede konuşan Minnihanov'un açıklamasına göre, Tataristan, Türkiye'de proje geliştiren firmalara kapsamlı destek sağlamaya hazır ve Türk iş dünyası bölgeyi Rusya ve Avrasya pazarlarına girmek için bir platform olarak kullanabilir.

Minnihanov, “Türkiye Cumhuriyeti, Tataristan'ın önde gelen yabancı ortaklarından biridir.. Türk iş dünyasının Tataristan'daki projelerini daha da geliştirmesi, Cumhuriyetimizi Rusya ve Avrasya pazarlarına giriş için bir platform olarak kullanması ile ilgileniyoruz. Firmalarınıza kapsamlı destek sağlayacağız" dedi.

Minnihanov, geçtiğimiz yıl Tataristan ile Türkiye arasındaki ticaret cirosunun 2,5 kat artarak 2,9 milyar dolara ulaştığını da hatırlattı.

Yozgatlıgil de, "Dostluk ve kardeşlik ilişkilerimiz sayesinde ekonomik bağları geliştirmek için aktif olarak çalışıyoruz. Tataristan öncelikli olarak çalıştığımız kilit bölgelerden biri." dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER