Özel Haber

RF Tataristan'daki Türk iş dünyası, tıbbi ve hijyen malzemelerini ilgili hastanelere teslim etti

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'daki Türk iş dünyası temsilcileri, koronavirüs salgını çerçevesinde yapılan yardımlar arasında bulunan tıbbi ve hijyen malzemelerini ilgili hastanelere teslim etti

RF Tataristan'daki Türk iş dünyası, tıbbi ve hijyen malzemelerini ilgili hastanelere teslim etti
13-05-2020 03:07

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'ndeki Türk iş dünyası temsilcileri,  tıbbi ve hijyen malzemelerini ilgili hastanelere teslim ederek yardımda bulundu.

Konuyla ilgili Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu tarafından şu bilgi verildi: "Başkonsolosluğumuzun himayesinde bulunan Tataristan'daki Türk şirketlerinin Koronavirüsle mücadelede öne çıkan Kazan'da mukim hastanelere yaptıkları tıbbi ve hijyen malzemesi ilgili hastanelere teslim edildi.

Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarına birkez daha şükranlarımızı sunuyor ve bütün hemşire kardeşlerimizin Dünya Hemşireler gününü içtenlikle kutluyoruz."

Daha önce Tataristan basınına göre, Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan, basına yaptığı açıklamada, Türk Başkonsolosluğu'nun desteğiyle Türk şirketlerinin, yaklaşık 6 milyon ruble değerinde maske, koruyucu giysi ve diğer sağlık eipman ürünleri Tataristan hastanelerine göndererek yardımda bulunduğunu kaydetmişti.

Başkonsolos, hastaneleri destekleyen tüm şirketlere teşekkür etti.

Bu arada, Başkonsolosluk tarafından sosyal medya hesabı üzerinden de konuyla ilgili şu bilgi verilmişti: "Başkonsolosluğumuzun koordinasyonunda RF Tataristan ve RF Başkurdistan Cumhuriyetlerinde faaliyet gösteren Türk şirketlerinin yardımları Tataristan ve Başkurdistan’daki hastanelere ulaştırılıyor.

Başkonsolos İsmet Erikan düzenlediği basın toplantısında ülkemizdeki salgınla mücadele ve yardımlar hakkında bilgi verdi. Yardımlar için duyarlılık gösteren tüm şirketlerimize şükranlarımızı sunarız."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER