Özel Haber

RF Başkurdistan Cumhuriyeti lideri: İstanbul uçak seferlerinin başlatılmasına hazırlanalım

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti lideri Habirov, İstanbul dahil uluslararası uçak seferlerinin başlatılması talimatını verdi

RF Başkurdistan Cumhuriyeti lideri: İstanbul uçak seferlerinin başlatılmasına hazırlanalım
03-08-2020 23:05

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti lideri Radiy Habirov, bölgeden İstanbul dahil uluslararası uçak seferlerinin yeniden başlatılması için hazırlıkların yapılması talimatında bulundu.

Başkurdistan'ın başkenti Ufa'dan Türkiye dahil uluslararası uçak seferlerinin olduğunu hatırlatan Habiro, "Başkurdistan Cumhuriyeti Resmi Ulaştırma Komitesi Başkanı Alan Marzayev, Ufa'nın genişletilmiş şehirler listesine girme fırsatını kaçırmamak için, uzun bir aradan sonra uluslararası uçuşlara izin verecek Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Rosaviatsiya ile sürekli temas halinde olmalı" dedi.

Habirov, Ufa'dan İstanbul, Viyana ve dünyanın diğer şehirlerine “geleneksel” uçuşlar olduğunu tekrar hatırlatarak, Türkiye'de meslektaşlarla çok sayıda  önemli toplantı yapılmasını planlandıklarını kaydetti.

Bu arada, Başkurdistan Dış Ekonomik İlişkiler resmi Komitesi Başkanı Margarita Bolyçeva, daha önce yaptığı konuşmada, Başkurdistan Cumhuriyeti lideri Habirov'un  bağkanlığında Başkurdistan iş dünyası temsilcilerinin Eylül ayında Türkiye'ye çıkarma yapacakları konusunda bilgi vermişt.

Rusya, Türkiye Ticaret Mümessilliği tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu ziyaret sırasında Türkiye Cumhuriyeti'nde RF Başkurdistan Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği'nin açılması için resmi tören de yapılacak.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER