Özel Haber

RBK haber ajansı: Rusya'daki her on şirketten biri bu yıl kapanabilir

Rus RBK haber ajansı, 2021 yılında Rusya'da faaliyet gösteren her onu şirketen birinin kapanabileceğini kaydetti

RBK haber ajansı: Rusya'daki her on şirketten biri bu yıl kapanabilir
26-02-2021 08:48

MOSKOVA - ÖZEL

Rus RBK haber ajansına göre, Rusya'daki her on şirketten biri 2021'de kapanabilir.

Rusya İş Ombudsmanı Boris Titov'un idari kurumu tarafından yapılan araştırma verilerine atıfta bulunan ajans, Rusya'daki her onuncu işletmenin bu yıl kapanabileceğini yazdı.

Şubat ayında yapılan ankete Rusya'nın tüm bölgelerinden beş bin şirketin yöneticileri ve sahipleri katıldı.

Sonuçlara göre, geçen yıl şirketlerin yüzde 40'ından fazlası mal ve hizmet talebinde bir buçuk kat düşüş yaşadı. Yaklaşık yüzde 60, gelirde yüzde 30'dan fazla düşüş olduğunu ve ankete katılanların yüzde 45'i maaş bordrosunu kestiklerini söyledi.

RBK ajansına göre, ancak, koronavirüsten dolayı kısıtlayıcı önlemlerin azaltılmasından sonra bile, Rus şirketlerinin üçte ikisinin mal ve hizmetlere olan talebi eski düzeye ulaşmadı.

Ankete katılanların üçte biri (yüzde 33,1) önümüzdeki yıl ciroda düşüş açıklarken yüzde 27,1 de  2020 seviyesinde kaldığını belirtti.. Sonuç olarak, her onuncu şirket (yüzde 9,7) kapanmaya hazırlanıyor.

Şirketlere yardımcı olacak önlemlere gelince, iş dünyası devletten vergi yükünde bir azalma veya yeni bir vergi yapılandırması bekliyor.

Bu önlem, ankete katılanların yüzde 66,8'i tarafından desteklenirken, yüzde 46,8'i işletmenin daha fazla karantinaya alınmaması çağrısında bulundu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER