Gündem

Raporluyken işten çıkarıldı hayatı karardı

Geçirdiği kalça ameliyatları sonrası 9 aylık rapor alan ve raporluyken kapatılan CHP’li Muradiye Belediyesi tarafından tazminatsız olarak işten çıkarılan Selahattin Akçin, son 3 yıldır kabus dolu günler yaşıyor. Bir yandan evine gelen haciz ve icralarla boğuşan Akçin, bir yan

Raporluyken işten çıkarıldı hayatı karardı
16-08-2016 15:37

Manisa’nın büyükşehir olmadan önce merkeze bağlı bir belde olan Muradiye’de belediyenin temizlik işçisi olarak çalışan Selahattin Akçin, geçirdiği iki kalça ameliyatının ardından raporluyken CHP’li Muradiye Belediyesi tarafından hiçbir tazminat verilmeden işten çıkarıldı. Raporunun bitmesinin ardından hukuksal yollardan hakkını aramaya başlayan Akçin, Muradiye Belediyesi'nin kapanarak Yunusemre ilçesine bağlı bir mahalleye dönüştürülmesinin ardından Yunusemre Belediyesi'ne 2 ayrı dava açtı. 31 Aralık 2014 tarihinde Manisa 1. İş Mahkemesi’nde Yunusemre Belediyesi’ne işe iade davası açan Akçin, davanın 23 Şubat 2015 tarihinde sonuçlandığını ve işe iade davasını kaybettiğini belirtti. Muradiye Belediyesi kapandığı için 2 Nisan 2015’te Manisa 1. İş Mahkemesi’nde bu kez Yunusemre Belediyesi’ne tazminat davası açtığını dile getiren Akçin, Manisa 1. İş Mahkemesi’nin 27 Kasım 2015’te verdiği karar ile 78 bin TL’lik tazminat davası kazandığını, ancak kararın Yunusemre Belediyesi tarafından Yargıtay’a temyize gönderildiğini belirtti.

Tazminatsız işten çıkarıldı

Geçirdiği ameliyatların ardından hayatının adeta kabusa döndüğünü belirten Selahattin Akçin, “1999 yılından bu yana 15 sene boyunca Muradiye Belediyesinde temizlik işleri bölümünde çalıştım. 4 Haziran 2013 yılında sağ kalçamdan, 7 Ekim 2013 tarihinde de sol kalçamdan ameliyat oldum. Bu arada 9 ay boyunca raporluyken 25 Aralık 2013 tarihinde CHP’li Belediye Başkanı Sayın Erdinç Yavaşlı tarafından işime son verildi. Muradiye’de oturduğum lojmandan da çıkarıldım. Zor durumda kaldım. İki kalçamda da kemik erimesi olduğu için belediye başkanı beni tazminatsız olarak çıkışımı verdi ve dünyam karardı. 4 Nisan 2014 tarihinde raporum bitti. Bu arada çıkışım olduğu için ve yerel seçimlerde belediyemiz kapandığı için Yunusemre Belediyesi işe iademi kabul etmedi, mahkeme de kabul etmedi. Aradan bir yıl geçtikten sonra tazminat davası açtım. Tazminat davasını kazandım toplam 78 bin TL. 2015 yılında kasım ayında açtığım davayı kazandım. Yaklaşık bir yıldan bu yana alınan karar Yargıtay’da temyizde bulunuyor. Oradan gelecek olan parayla idare etmeyi düşünüyorum. Bu arada çalışmadığım bu süre zarfından 11 tane bankaya toplam 110 bin TL borcum oldu. Haftanın 3 günü evime haciz geliyor. Haftanın iki günü Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine giderek psikolojik tedavi görüyorum” dedi.

Yardım bekliyor

Son 3 yıldır komşularının ve dostlarının destekleriyle ayakta kalmaya çalıştıklarını anlatan Akçin, “Devlet büyüklerime, sayın vekillerime ve Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çerçi’den tek bir ricam var; bana bu konuda yardım etmelerini bekliyorum. 3 yıldır geçimimi eş dost vasıtasıyla sağlıyoruz. Eşim şuanda 4,5 aylık hamile. Çok zor durumdayız. Evim kira, 750 TL ev kirası veriyorum. Elektriği, suyu, doğalgazı sağdan soldan komşularımız bize yardımcı oluyor. Bu konuda biz çok zor durumdayız. Yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Ölümü düşündüm”

Çaresizlikten bazı anlar intiharı bile düşündüğünü dile getiren Akçin, “Bazen yukarı çıkıp kendimi aşağıya bırakmak geliyor. Kendimi öldürmek geliyor aklıma ama geriye kalan bir eşim var, doğacak bir yavrum var. Bu konuda çaresizim. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Bana yardım edilmesini istiyorum.” dedi.

Belediye Yargıtay'ı bekliyor

Yunusemre Belediyesinden yapılan açıklamada ise verilen tazminat kararının Yargıtay’da temyizde olduğu ve Yargıtay’dan çıkacak karara göre hareket edileceği açıklandı.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER