Genel

"TCG Kuşadası" Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülmekte olan TUZLA Sınıfı Karakol Gemileri Projesi’nin son gemisi olan TCG Kuşadası, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Savunma Sanayi Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, müsteşarlık tarafında

"TCG Kuşadası" Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi
18-02-2015 18:58

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülmekte olan TUZLA Sınıfı Karakol Gemileri Projesi’nin son gemisi olan TCG Kuşadası, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi.
Savunma Sanayi Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, müsteşarlık tarafından yürütülmekte Yeni Tip Karakol Botu (YTKB), yeni adıyla TUZLA Sınıfı Karakol Gemileri Projesi’nin 2008 yılında başladığı uzun maratonunda 16. ve son gemisi olan TCG Kuşadası’nın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na geçici tesliminin gerçekleştirildiği belirtildi.
Yeni Tip Karakol Botları’nın savaş sistemi, HAVELSAN tarafından tasarlandığı ve özgün ürünü olan Gemi Bilgi Dağıtım Sistemi aracılığı ile sensör ve silahların uyumlandırıldığı, gemilere entegre edildiği testlerin başarı ile icra edildiği ifade edilen açıklamada, savaş sistemi, 16 geminin tamamında, su üstü ve uçaksavar atışlarında ilk seferde hedefe tam isabet sağlayarak görevini en iyi şekilde icra ettiği ve kırılması zor bir performans rekoruna imza attığı kaydedildi.
TUZLA Sınıfı Karakol Gemileri’nin ilki olan TCG TUZLA’nın (P-1200), 4 Ocak 2011 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilerek, özel tersanelerde üretilen ve teslimi yapılan ilk milli savaş gemisi unvanını aldığı belirten açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“16 geminin her biri, sözleşme takvimine uygun olarak, DEARSAN Tersanesi tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilerek önemli bir teslimat başarısına imza atılmıştır.
TUZLA Sınıfı Karakol Gemileri için tasarlanan ve genişleyebilen mimariye sahip Savaş Sistemi; gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı benzer platform projelerinde, başarısı kanıtlanmış potansiyel aday olarak yerini almaktadır.
Kullanıcı memnuniyetinin yüzde 100, yerli katkının yüzde 70’lere ulaştığı proje ile Türkiye, görev fonksiyonları kapsamında dünya pazar payı büyük olan Karakol Gemileri konusunda DEARSAN Tersanesi öncülüğünde ihracat yapabilen sayılı ülkeler arasına girmiş ve DEARSAN Tersanesi tarafından gerçekleştirilen 10 adet Yeni Tip Karakol Botunun ihracatı ile bir kere daha bu başarı belgelenmiştir.”
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER