Genel

"Kalbi çantasında" yaşıyor

Konya’da, imam olarak görev yapan kalp hastası İbrahim Karun omuzunda taşıdığı kalp destek cihazıyla yaşamını sürdürüyor. Konya’nın Çumra İlçesinde imam olan 50 yaşındaki İbrahim Karun, kardiyomiyopati (KMP) rahatsızlığı nedeniyle kalp destek cihazına bağ

"Kalbi çantasında" yaşıyor
26-07-2015 14:29

Konya’da, imam olarak görev yapan kalp hastası İbrahim Karun omuzunda taşıdığı kalp destek cihazıyla yaşamını sürdürüyor.
Konya’nın Çumra İlçesinde imam olan 50 yaşındaki İbrahim Karun, kardiyomiyopati (KMP) rahatsızlığı nedeniyle kalp destek cihazına bağlı olarak yaşıyor. Kalbinin vücuduna temiz kan pompalamasına yardımcı olan ve kablolarla vücuduna bağlı durumdaki cihazı küçük bir çantada omuzuna asarak taşıyan Karun, cemaate namazlarını bu şekilde kıldırıyor. Şeker, tansiyon, astım ve bronşit gibi rahatsızlıkları bulunan İbrahim Karun hayatının cihazdan gelen kabloya bağlı olduğunu söyledi. 2001 yılında KMP teşhisi konulan ve iki yıldır kalp destek cihazıyla yaşayan dört çocuk babası İbrahim Karun, kalp nakli olacağı günü bekliyor.
Hastalık sürecini anlatan İbrahim Karun, “Doktorlar hastalığım için doğuştan ya da küçükken geçirmiş olduğum ateşli bir hastalıktan dolayı olduğunu söyledi. 2011 yılında kalp hastası olduğum ortaya çıktı. Kalbimin sol tarafındaki odacığın duvarında zayıflama teşhis edildi. 2001’den 2013’e kadar doktor gözetiminde ilaçlarla hayatımı devam ettirdim. 2013 yılında yaşadığım ritim bozukluğu nedeniyle kalbin değişmesi gerektiği söylendi. Sonrasında kalbime bu cihazı yerleştirdiler. Bu cihazdan önce çabuk yoruluyordum. Cihaz takıldıktan sonra çok rahatladım. Hayatıma normal şekilde devam ediyorum” dedi.

“HAYATIM BU CİHAZDAN GELEN KABLOYA BAĞLI”
Günün her saatini bu cihazla geçirdiğini anlatan Karun, “Bu cihaz 24 saat benim yanımda. Yattığım zaman bacağımın arasına alarak uyuyorum. Banyoya girdiğimde kendi özel çantası var, onu takarak banyo yapıyorum. Hayatım bu cihazdan gelen kabloya bağlı. Bu kablonun kopma durumunda yarım saat içerisinde ilgili doktoru bulamazsam herhalde hayatımın sonu geliyor” diye konuştu.

“ÖNCEDEN CİHAZIN PİLİ UYARI VERDİĞİNDE TELAŞ YAPIYORDUK”
Hastaneden çıktıktan sonra cihaza alışana kadar epey bir süre zorlandığını anlatan Karun, "Ailecek zorlandığımız zamanlar oldu. Pili bittiği zaman cihaz uyarı verdiğinde telaş yapıyorduk. Önceden ben pili değiştiremiyordum, hanım değiştiriyordu. Banyoyu kendim yapamıyordum, hanım yardımcı oluyordu. Ama şimdi her işimi kendim yapabiliyorum. Şuan gayet iyi durumdayım. Yiyip içiyorum, arabama, bisikletime binip bir yerlere gidebiliyorum. 5 vakit namazımızda, hutbe ya da vaaz verirken yanımda oluyor. Çok şükür böyle bir mesleğe sahibim. Başka ağır bir işle uğraşabiliyor olabilirdim. Çünkü fazla çalışmayı sevmiyor bu cihaz” şeklinde konuştu.

“GÜNDE DÖRT KEZ PİLİ DEĞİŞTİRİYORUM”
Kendisini yaşama bağlayan cihazın pilini günde 4 kere değiştirdiğini ifade eden İbrahim Karun, “Bu cihazı kesinlikle elektriksiz bırakmamak gerekiyor. Pille çalışan bir cihaz. Pili bittiği zaman eve gidip pilini değiştiriyorum. Şarj edilen pil 6 saat gidiyor. Yani günde 4 kere bu cihazın pilini değiştirmek zorunda kalıyorum” diye konuştu.

“KALP NAKLİ OLMAK İSTİYORUM”
Kalp nakli olmak istediğini anlatan Karun, “Şuan kalp nakli bekliyorum. Hastalığım sürecinde kuruldan çıkan kararda benim kalp nakli olmam gerektiği yönündeydi. Ben önce kalp nakli kararı aldım sonrasında bu cihazın takılması uygun görüldü” açıklamasında bulundu.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER