Genel

PYD/PKK destekçileri, Esed askerlerinin hırsızlığını TSK'ya mal etmeye çalıştı

Terör örgütü PYD/PKK yanlısı sosyal medya hesapları, Doğu Gutalı ve Filistinli çocukları Afrin'de gibi paylaşırken Esed rejimi askerlerine ait fotoğrafı Türk askerine aitmiş gibi göstermeye çalıştı.

PYD/PKK destekçileri, Esed askerlerinin hırsızlığını TSK'ya mal etmeye çalıştı
14-02-2018 15:07

ANKARA (AA) - Terör örgütü PYD/PKK destekçileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüÄŸü Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamak için farklı bölgelerde yaralanan çocukları Afrin'deymiÅŸ gibi gösterirken, Esed rejimi askerlerinin Hama'da yaptığı hırsızlığı da TSK yapmış gibi sunmaya çalıştı.

Terör örgütü yandaÅŸlarının, sosyal medyada "TSK'nın çocukları hedef aldığı" yalanıyla paylaÅŸtığı fotoÄŸrafın, DoÄŸu Guta'da Esed rejimi saldırılarında yaralanan bir bebeÄŸe ait olduÄŸu ortaya çıktı.

"Afrin'de yine çocuklar hedef alındı" yalanıyla paylaşılan yaralı çocuklara ait baÅŸka bir fotoÄŸrafın da 8 Temmuz 2014'te Esed rejiminin sivil katliamına iliÅŸkin bir haberde kullanıldığı belirlendi.

Ä°srail'in saldırısında yaralanan çocuk görseline 'Afrin' yalanı

"Afrin'de katliamı durdurun" etiketiyle paylaşılan yararlı çocuk görselinin ise 30 Temmuz 2014'te, Ä°srail'in hava saldırısında yaralanan Filistinli bir bebeÄŸe ait olduÄŸu tespit edildi.

Böylece terör destekçilerinin, farklı yer ve zamanlarda çekilmiÅŸ çocuk görsellerini kara propagandalarına alet etmeye çalıştıkları görüldü.

Rejim askerlerinin yaptığı hırsızlıkla TSK'yı karalamaya çalıştılar

Öte yandan, PYD/PKK yandaÅŸları, Esed rejimi askerlerinin yaptığı hırsızlık üzerinden de TSK ve Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamak istedi.

Örgüte yakın hesapların, "Türk askerinin tavuk hırsızı olduÄŸu" yalanıyla servis ettiÄŸi fotoÄŸrafın, Suriye'nin Hama iline baÄŸlı El Kuseyr ilçesinde çekildiÄŸi ve 19 Mayıs 2014'te "Esed ordusunun askerleri hırsızlık yapıyor" baÅŸlıklı bir haberde kullanıldığı ortaya kondu.

FotoÄŸrafta, Esed rejimine baÄŸlı askerler, ellerinde ölü tavuklarla yürürken görülüyor.

Örgütle baÄŸlantılı hesaplar, daha önce de DoÄŸu Guta'da ölen Ümame bebeÄŸi Afrinli gibi göstermeye çalışmış, AA'nın Afrin'de stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nda çektiÄŸi ve harekatın sembolü haline gelen Türk bayraklı asker fotoÄŸrafı üzerinden kara propaganda yapmaya kalkmıştı.

Muhabir: Fatma Esma Arslan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER