Özel Haber

Putin, Ukraynalı yöneticilerin itiraflarını anlattı; “Kırım’a verdiğimizden fazlasını aldık!” dediler

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım’daki açılış töreninde, Ukraynalı yöneticilerin kendisine yaptıkları itirafları, “Ukrayna olarak Kırım’a verdiğimizden fazlasını almak zorundayız dediler” diyerek anlattı

Putin, Ukraynalı yöneticilerin itiraflarını anlattı; “Kırım’a verdiğimizden fazlasını aldık!” dediler
21-07-2020 06:11

KIRIM - ÖZEL

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’ya bağlı Kırım Cumhuriyeti’nin Kerç şehrindeki Zaliv Tersanesinde Rusya Federasyonu Deniz Kuvvetleri için inşa edilecek 2 geminin inşa törenine katıldı.

Putin, Kerç’ten video konferans yoluyla St. Petersburg tersanesinde inşa edilecek 2 fırkateyn ve Severodvinsk şehrindeki tersanede inşa edilecek 2 atom denizaltısı ile ilgili törenlere de çevrimiçi olarak katıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, burada yaptığı konuşmada gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Putin, Ukrayna’nın geçmiş dönem yöneticileri ile yaptığı görüşmelerde Ukrayna tarafının kendisine yaptığı itirafları gündeme getirdi. 

Rusya Devlet Başkanı, Ukraynalı eski yetkililerin geçmiş dönemde Ukrayna’nın diğer bölgelerini desteklemek için Kırım’a ait kaynaklardan aktarım yaptıklarını itiraf ettiğini belirtti.

Ukrayna’nın Kırım’a verdiğinden fazlasını aldığını söyleyen Putin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

2014 yılından önce, Ukrayna’da iktidar değişikliği yaşanmadan önce, dönemin başbakanı ile yaptığım görüşmede kendisine “Ne yapıyorsun? Neden Kırım’ın kaynaklarını alıyorsun?” diye sorduğumda; “Başka seçeneğimiz yok! Kırım’da üretim var ve Ukrayna’nın diğer bölgelerini desteklemek için Kırım’a verdiğimizden fazlasını almak zorundayız!” şeklinde yanıtladı.

Rusya Devlet Başkanına göre, Ukraynalı yetkililer bunu özellikle Kırım aleyhine çalıştıkları için değil, zor ekonomik durumlarından dolayı yapıyorlardı.

.

İlber Vasfı Sel, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER