Özel Haber

Putin'den inşaat projelerinin durdurulmaması ve esnek çözümler bulunması çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Putin, sektör temsilcileri ile yaptığı çevrimiçi toplantıda koronavirüs salgını sırasında inşaat projelerinin durdurulmaması ve esnek çözümler bulunması çağrısında bulundu

Putin'den inşaat projelerinin durdurulmaması ve esnek çözümler bulunması çağrısı
17-04-2020 07:36

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin inşaat sektörünün kalkınması konulu çevrimiçi bir toplantı düzenledi. Putin, bölgelerde inşaat projelerini durdurmama ve esnek çözümler bulma çağrısı yaptı.

Toplantıya İnşaat, Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanı Vladimir Yakuşev, Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reşetnikov, Maliye Bakanı Anton Siluanov, devlet şirketi DOM.RF Genel Müdürü Vitali Mutko ve diğer yetkiler katıldı.

Toplantıda Putin, bölge yetkililerina çağrıda bulundu. Putin, Rusya'da koronavirüsün yayılması ortamında inşaat endüstrisinin özelliklerini ve özellikle kilit tesislerde sürekli bir çalışma tarzının dikkate alınması gerektiğine işaret etti ve salgının yayılmasını ve sektöre olumsuz etkisini önlemek için önleyici tedbirler alınması çağrısında bulundu.

Putin, "“Sizlerden burada esnek karar, çözümler, ve bir denge bulmanızı istiyorum. Ve bu, uzmanların söylediği gibi, bunun için sadece iş güvenliğinin tüm gereksinimlerine sıkı şekilde uymanız, işçilerin sağlığını korumanız ve aynı zamanda inşaatı yavaşlatamamanız, tesisleri dondurmamanız gerekir ”dedi.

Rusya Devlet Başkanı, bugün inşaat sektörünün 2020 yılının ilk çeyreğinde ipotek kredisi hacminde bir düşüşle, ayrıca talepte de bir azalma ile karşı karşıya olduğunu kaydetti.  Putin, “Firmaların kredi kaynaklarına ualşımı da zor" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER