Özel Haber

Putin: Başkort balını çok beğeniyorum

Dünyaca ünlü Başkortostan balı ile ilgili, Rusya Devlet Başkanı Putin’in “Başkort balını çok beğeniyorum” şeklindeki sözleri Rus devlet televizyonundan aktarıldı

Putin: Başkort balını çok beğeniyorum
30-08-2021 04:01

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkeye bağlı Başkortostan Cumhuriyeti'nin dünyaca ünlü ürünlerinden Başkort balını çok beğendiğini vurguladı.

Rus devlet televizyonu Rossiya-1 kanalında Putin'in geçenlerde Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti'ne yaptığı ziyaret anlatıldı. Haberde, Putin'in Başkort balını çok beğendiği de vurgulandı.

Bu arada, Ria Novosti haber ajansına göre, söz konusu ziyaret sırasında, Tsemiks fabrikasının işçileri ve inşaatçılarıyla yaptığı görüşmede Başkort balını övmüştü.

Başkort balını daha önce duyup duymadığı sorusunu yanıtlayan Devlet Başkanı, balın lezizi olduğuna dikkat çekerek, "Şimdi kamera önünde bunun harika bir ürün olduğunu söylüyorum. Herkese tavsiye ediyorum, kendim denedim, çok memnunum" dedi.

Putin ayrıca, bal üretimi açısından bölgeler arasında Başkortostan'ın ikinci, Primorskiy Bölgesi'nin ise ilk sırada yer aldığını vurguladı. Putin, aynı zamanda, geçen yıl Rusya'da arıcılığın desteklenmesine ilişkin bir yasanın kabul edildiğini de hatırlattı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER