Ekonomi

PTT'den HDP'li Demirtaş'ın gönderisine ilişkin açıklama

PTT AŞ'den, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş tarafından Fransa'ya gönderilmek üzere postaya verilen APG gönderisiyle ilgili açıklama yapıldı.

PTT'den HDP'li Demirtaş'ın gönderisine ilişkin açıklama
07-04-2017 23:18

ANKARA (AA) - PTT AÅž tarafından, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'ın kaybolduÄŸu belirtilen gönderisinin 21 Aralık 2016'da Fransa'ya sevk edildiÄŸi, Fransa Posta Ä°daresi tarafından da 29 Aralık 2016'da tam ve saÄŸlam olarak teslim alındığı belirtilerek, "Bu aÅŸamadan sonra söz konusu gönderinin akıbetinin Fransa Posta Ä°daresince tespit edilemediÄŸi anlaşılmıştır. PTT AÅž, gönderinin Fransa'ya ulaÅŸtırılmasıyla ilgili yükümlülüÄŸünü tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiÅŸtir." ifadeleri kullanıldı.

PTT AÅž'den yapılan açıklamada, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı DemirtaÅŸ tarafından Fransa'ya gönderilmek üzere postaya verilen ED014314551TR barkod numaralı APG gönderisiyle ilgili kamuoyuna yansıyan haberlere dikkat çekildi.

Edirne PTT Merkezinden kabul edilen Türkiye çıkışlı, Fransa varışlı gönderinin 21 Aralık 2016'da 362 sayılı posta içinde bu ülkeye sevk edildiÄŸi belirtilen açıklamada, "Gönderinin Fransa Posta Ä°daresi tarafından 29 Aralık 2016 tarihinde tam ve saÄŸlam olarak teslim alındığı ancak bu aÅŸamadan sonra akıbetinin Fransa Posta Ä°daresince tespit edilemediÄŸi anlaşılmıştır." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, gönderinin akıbetinin tespiti amacıyla müracaat eden parti yetkililerine, 24 Ocak'ta ÅŸifahi olarak ayrıntılı bilgi verildiÄŸi vurgulanarak, ÅŸunlar kaydedildi:

"Nihai olarak araÅŸtırma talebimize Fransa Posta Ä°daresinden 26 Ocak'ta alınan cevapta, gönderi akıbetinin idarelerince tespit edilemediÄŸinin bildirilmesi ve kendi posta idareleri adına tazminat ödenmesinin istenmesi üzerine, mevzuat gereÄŸi Fransa Posta Ä°daresi adına tazminat ödenmek üzere yetki verildi. PTT AÅž, söz konusu gönderinin Fransa’ya ulaÅŸtırılmasıyla ilgili yükümlülüÄŸünü tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiÅŸ, gönderinin akıbetiyle ilgili haberler üzerine de gerekli inceleme ve araÅŸtırmaları titizlikle yürütmüÅŸtür. PTT AÅž, aynı görev ve sorumluluk bilinciyle faaliyetlerine devam edecektir."

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER