Sağlık

Prof. Dr. Tezcan: 'Topuk kanı taramasına, immün yetmezlik de alınmalı'

Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İlhan Tezcan, topuk kanı taramasına immün yetmezliğinin de alınması gerektiğini belirterek, "Bu taramayla daha hastalık oluşmadan hastalığın tanımlanması, hastanın yaşama tutunmasında yüzde 100'e yaklaşan bir başarı oranı sağlanacak dedi.

Prof. Dr. Tezcan: 'Topuk kanı taramasına, immün yetmezlik de alınmalı'
22-03-2019 22:02

Klinik İmmünoloji Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde devam eden "5. Klinik İmmünoloji Kongresi" kapsamında açıklamalarda bulunan Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İlhan Tezcan, topuk kanı taramasına immün yetmezliğinin de konulması noktasında 10 yıldır çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

İmmün yetmezliğinin henüz ulusal programa alınmadığını dile getiren Prof.Dr. Tezcan, "TÜBİTAK projesi kapsamında halk sağlığı kurumu ve bu projenin ortakları arasında yapılan bir anlaşmayla topuk kanı 20 bin bebekte bu metodolojiyle inceleniyor.

Buradan çıkacak sonuçlara göre yeniden sağlık otoritesiyle görüşeceğiz.

Ama şu anda topuk kanından 4 tane hastalık bakılıyor, ağır kombin immün yetmezlikler ulusal program içinde bulunmuyor" diye konuştu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER