Özel Haber

Prof. Dr. Netesov: Salgının sonu çoktan yaklaştı, ama sevinmek için henüz çok erken

Rus biyoteknoloji ve viroloji laboratuarı başkanı Prof. Dr. Netesov, “salgının sonu çoktan yaklaştı, ama sevinmek için henüz çok erken” dedi

Prof. Dr. Netesov: Salgının sonu çoktan yaklaştı, ama sevinmek için henüz çok erken
15-04-2021 08:25

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Bilimler Akademisi Yetkili Üyesi, Novosibirsk Devlet Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi, Biyoteknoloji ve Viroloji Laboratuvarı Başkanı Prof. Dr. Sergey Netesov'a göre, koronavirüs salgının sonu çoktan yaklaştı. Fakat Rus akademisyene göre, sevinmek için henüz erken.

Kommersant gazetesine özel makale yazan Netesov, "Şimdiye kadar, koronavirüsle mücadelede yalnızca bir gerçek ve bariz sonuç elde edildi; dünyanın dört bir yanındaki insanlar ve ekonomiler, kısıtlayıcı önlemlerden çok fazla yoruldu. Ama, şimdi toplu aşılama başladığında  salgının önümüzdeki aylarda biteceğini düşünmek ve böylece rahatlamak işte en büyük hata olacak.  Görünüşe göre, salgın 2022'de sona erebilir" dedi.

Rus akademisyen, dünyada koronavirüs vaka sayısının 130 milyon olduğu yönündeki resmi istatistik rakamlara katılmadığını vurguladı. Netesov, "Aslında bu rakam 8-9 kat daha fazla." iddiada bulundu.

Rus akademisyen, Rusya'da hasta sayısının artmaması için bölge valilerinin, alınan tedbirleri azaltmaması gerektiğine işaret etti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER